Birçok kişiden yok yere ücret kesilmiş! Kredi kartı kullananlar o parayı faiziyle geri alabilecek

Birçok kişiden yok yere ücret kesilmiş! Kredi kartı kullananlar o parayı faiziyle geri alabilecek

Birçok kişiden boşu boşuna ücret kesilmiş! Kredi kartı kullanan vatandaşlar o parayı faiziyle geri alabilecek! Peki o ücreti nasıl geri alabilirsiniz? İşte ayrıntılar...

Türkiye ekonomisinde yaşanan zorluklar, vatandaşların üzerindeki yükü her geçen gün artırıyor. Bu sıkıntılı dönemde, bazı işletmelerin kredi kartı ödemelerinde "banka komisyonu" bahanesiyle ekstra ücret talep etmesi vatandaşları mağdur ediyor. Ancak bu uygulama, işletmeleri zor günler beklediğini gösteriyor.

BANKA KOMİSYONU GERÇEĞİ

Alışverişte yeni dönem! Bankalar yüzde 2,5 komisyon alınca esnaf yeni yöntem buldu: Kredi kartı yerine IBAN - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

TÜRKONFED Başkan Vekili Avukat İbrahim Güllü, kredi kartı ödemelerinde alınan komisyon bedelinin aslında bankaların değil, işletmelerin ödemesi gereken bir vergi tutarı olduğunu belirtti. Güllü, "Banka komisyonu diye bir şey yok" diyerek, bu ekstra ücretin tüketicilerden haksız yere alındığını vurguladı.

KOMİSYON ÜCRETİNİ GERİ ALMAK MÜMKÜN

POS komisyonu ile ilgili flaş açıklama! 45 gün süresi var - Ekonomi Haberleri

Kredi kartı ile yapılan alışverişlerde ekstra ücret talep edilmesi, vatandaşlar ile işletmeler arasında gerginlik yaratıyor. Avukat İbrahim Güllü, tüketicilerin bu haksız ücretleri geri alabileceklerini belirtti. Güllü, "Tüketici, yerleşim yerindeki kaymakamlıkta ya da firmanın bulunduğu il ve ilçedeki tüketici hakem heyetlerine başvurarak ödemiş oldukları bedeli ticari avans faiziyle birlikte geri isteyebilir" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN