Birçok sahilde denize girmek yasaklandı: Marmara'da kırmızı alarm

Birçok sahilde denize girmek yasaklandı: Marmara'da kırmızı alarm

Bugün özellikle Marmara Bölgesi'nde etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle bazı plajlarda denize girmek yasaklandı. Yetkililer sahillerde bulunan vatandaşları denize girmemeleri konusunda uyarırken ilçe kaymakamlıkları da peş peşe yasak kararları alıyor. Bununla birlikte çeşitli bölgelerde denizde kaybolan vatandaşlar için arama kurtarma çalışmaları da sürüyor.

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar sahillere akın etti. Ancak bazı sahillerden acı haberler geliyor. Bugün Marmara Bölgesi'nde etkili olan olumsuz hava koşulları ise denizleri daha tehlikeli hale getirdi. Bunun üzerine ilçe kaymakamlıklarından da art arda deniz yasakları geldi.

Bugün Şile'de 2 kişi denizde boğularak hayatını kaybederken, 3 kişi de kayboldu. Şile Kaymakamlığınca havanın rüzgarlı ve denizin dalgalı olması nedeniyle sabah saatlerinden itibaren denize girmek yasaklandı. Ancak vatandaşlardan bazıları yasağa ve tüm uyarılara aldırış etmeyerek yüzmeye devam ettiği görüldü.

1-001.jpg

Sakarya’nın Karasu ve Kocaali ilçelerinde de olumsuz hava şartları nedeniyle Karasu Kaymakamlığı tarafından denize girmek yasaklandı. Kararın verilmesinin ardından cankurtaranlar tarafından, denizdeki vatandaşlar sudan çıkartılmaya başlanıldı.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde serinlemek için girdiği denizde dalgalara kapılan 22 yaşındaki Özcan Demir kayboldu. Özcan Demir için arama çalışması başlatıldı. Bu sırada Kandıra Kaymakamlığı tarafından, ilçe genelinde bulunan tüm plajlarda olumsuz hava koşulları ve dalgalar nedeniyle denize girişler tamamen yasaklandı.

3.jpg

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde Karaburun, Melenağzı, mavi bayraklı Kale ve Çuhallı plajları ile Kemos, Kadınlar Plajı ve Çayağzı mevkilerinde cankurtaranlar, olumsuz hava koşulları nedeniyle Kaymakamlığın uyarısı doğrultusunda vatandaşları denize girmemeleri konusunda ikaz ediyor.

İstanbul Sarıyer'de de denize girmenin tehlikeli olduğunu işaret eden kırmızı bayraklar asıldı. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri denize girmek için gelen vatandaşları dalgalar ve dip akıntı nedeniyle tehlikeli hale gelen denize girmemeleri için uyarılarda bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN