Biri bitiyor biri başlıyor: El Nino belası bitti La Nina yola çıktı! Meteoroloji La Nina için tarih verdi

Biri bitiyor biri başlıyor: El Nino belası bitti La Nina yola çıktı! Meteoroloji La Nina için tarih verdi

Geçtiğimiz yıla damga vuran El Nino belası yerini La Nina'ya bıraktı. Birini geride bıraktık ama diğeri için bu daha başlangıç. Meteoroloji La Nina için o tarihi işaret etti. Herkes hazırlığını yapsın o tarihte etkili olacak. İşte tüm detaylar…

Türkiye'de hava olayları da durulmak bilmiyor. Uzun süredir beklenen kar yağışlarının etkisini göstermemesi herkesi hüsrana uğratırken havalar da beklenenden çok daha sıcak ilerliyor. Şubat ayında bahar mevsimi yaşanırken kuraklık tehlikesi de her geçen gün artış gösteriyor. 2023 yılı yaz aylarında sıcaklıkların yüksek olması hala etkisini hissettirirken 2024 yazı için açıklamalarda peş peşe geldi. Meteoroloji Bey, sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımlar ile birlikte Türkiye'nin güncel hava durumu tablosu da belli oldu. İşte tüm detaylar…

EL NİNO BİTTİ AMA LA NİNA GELİYOR

El Nino'nun etkili olduğu süreç içerisinde Pasifik Okyanusu’ndan gelen sıcak sular doğuya kayarak sıcaklığın artmasına neden olmaktadır. Bunun neticesinde yüksek sıcaklıklar ve orman yangınları gibi problemler ortaya çıkarken bazı bölgelerde sel felaketleri ile boğuşuyor. El Nino'nun aksine soğuk havanın işaretçisi olan La Nina için o tarih işaret edildi.

Image

2024 yılı yaz sezonunda La Nina’nın etkili olacağı belirtilirken bu durumun sonbahar aylarında da devam edeceği belirtildi. Nisan ayı ile birlikte baş gösterecek olan La Nina sonbaharın yanı sıra kış aylarında da etkili olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN