Bolu'da büyük deprem oluşur mu? Naci Görür'ün eski açıklamaları gündeme geldi... Bolu açıklamasını önceden yaptı!

Bolu'da büyük deprem oluşur mu? Naci Görür'ün eski açıklamaları gündeme geldi... Bolu açıklamasını önceden yaptı!

Kahramanmaraş depremi ile birlikte tüm Türkiye'de endişeli haller hakim. Deprem uzmanları tarafından gelen açıklamalar ile birlikte hayatını yönlendiren vatandaşlar panik halinde yaşıyor. Son olarak Bolu'da meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem felaketi ile birlikte vatandaşlar endişe duyuyor. Bolu'da yaşanan deprem ile birlikte Prof. Dr. Naci Görür'ün açıklamaları yeniden gündeme geldi. İşte tüm detaylar...

BOLU'DA BÜYÜK DEPREM OLUR MU?

Kahramanmaraş depremi ile birlikte ülke genelinde depremler meydana geliyor. Yaşanan 7.7 ve 7.6 depremi ile birlikte 11 ilimizde etkisi görüldü. Yaşanan 48 binden fazla can kaybı ve binaların enkaz haline gelmesi halkı paniğe sürükledi.

Kahramanmaraş depremi ile birlikte Kayseri, Niğde, Hatay, Sivas ve Bolu'da yüksek büyüklükte depremler yaşanmaya başladı. Endişelenen halk ise uzmanlardan açıklamalar bekliyor. Bolu merkez ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem felaketi ile birlikte endişeli halk sokağa döküldü.

Bolu'da tarih içerisinde şiddetli depremlerin olduğu da dikkat çekti. Son olarak 44 yılında yaşanan deprem ile birlikte 4 bin can kaybı yaşanmıştı. Bolu halkına ise cevap daha öncesinde Prof. Dr. Naci Görür tarafından verildi.

deprem-uzmani-naci-gorurden-istanbula-yeni-uyari-zyti.webp

NACİ GÖRÜR'DEN BOLU DEPREMİNE AÇIKLAMA

Prof. Dr. Naci Görür yaşanan deprem felaket ile birlikte yaptığı açıklamalar sonucunda dikkat çekmeye devam ediyor. Deprem uzmanları arasında en ileri gelen isimlerden birisi olan Naci Görür, Bolu'da büyük depremin beklenmediğini belirtmişti. 1999 yılında yaşanan deprem felaketi ile birlikte oluşan yıkımdan Bolu'nun sadece bir kısmının tehlike altında kaldığı ifade edildi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile gündeme gelen uzman isim 99 depreminin Bolu tüneline kadar kırdığının bilgisini verdi. Bolu kesiminin de kırılmasını beklentileri içerisinde olduğuna dair paylaşımda bulunduğunu belirten uzman isim gün içerisinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin Gölkaya - Sarıdere arasında kırılmamış KD - GB uzanımlı kısımda olduğunu belirtti.

Bugün yaşanan deprem ile birlikte Düzce'de bulunan enerjinin büyük ölçüde boşaldığını belirtti. Fakat Bolu Doğu Tüneli ile Bolu güneyi arasında KAF'a bağlanan hattın kırılmadığından dolayı bu kesim riskli olarak görülebileceği ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN