Bolu'ya yerleşmek için 11 neden! Burayı gören dönmekte tereddüt ediyor! Valizini toplayan buraya yerleşecek

Bolu'ya yerleşmek için 11 neden! Burayı gören dönmekte tereddüt ediyor! Valizini toplayan buraya yerleşecek

Farklı şehirlerde farklı güzellikler herkesi büyülemeye devam ediyor. Türkiye'nin en güzel bölgesi olan Karadeniz Bölgesi'nde birbirinden farklı güzellikler yer alırken Bolu'ya değinmemek olmaz. Her mevsim ziyaretçi akınına uğrayan Bolu'ya yerleşmek için 4 neden belli oldu. İşte Bolu'nun en güzel noktaları…

Her mevsim ayrı bir güzellik sunan Bolu, Karadeniz ve karasal iklimin kesiştiği muhteşem bir güzellik sunuyor. Dört mevsimi doyasıya yaşayabileceğiniz Bolu'da birbirinden farklı güzellikler de görenleri hayran bırakıyor. İşte Bolu'nun en güzel noktaları…

YEDİGÖLLER, ABANT, KARTALKAYA

Hem İstanbul'a yakın hem de Anadolu'nun geçiş noktası üzerinde yer alan Bolu tarihi ve doğal güzellikleri ile herkesi büyülüyor. 1642 hektarlık alanda yer alan Yedigöller Milli Parkı içerisinde 7 adet gölü barındırıyor. Doğa severlerin koşarak gittiği bu yer Bungalov oteller, kamp ve karavan alanları sunuyor.

yedigoller.jpg

Abant Gölü ve Abant dağlarının eteklerinde yer alan ve çevresindeki doğal güzellikleriyle ziyaretçi akınına uğrayan Abant Gölü ise yaz kış Uğrak noktalar arasında yer almaktadır.

Kış sporlarının tadına bakmak İsteyenler ise soluğu Kartalkaya da alıyor. Hem İstanbul'a hem de Ankara'ya olan yakınlığı ile bilinen Kartalkaya en popüler kayak merkezleri arasında yer alıyor.

MENGEN, MUDURNU, GÖLCÜK

Gastronomi cenneti Bolu'da mengene uğramadan dönmek olmaz. Lezzet tutkunlarının ideal durakları arasında yer alan Mengen, oldukça gelişmiş gastronomik lezzetleri içerisinde barındırıyor.

mudurnu.jpg

Kültürel anlamda birçok zenginliği içerisinde barındıran Mudurnu dikkat çeken ilçeler arasında yer almaktadır. UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alan Mudurnu'ya uğramadan geçmek olmaz.

Gölcük Tabiat Parkı ise bisiklet turları, kano gezileri ve balık avı etkinlikleri ile birlikte eğlencenin tadını çıkarabileceğiniz muhteşem bir tabiat parkı olarak bilinmektedir.

SÜLÜKLÜ GÖL, GEREDE, AKKAYA TRAVERTENLERİ, KARAGÖL

Mudurnu ilçesinde yer alan Sülüklü Göl, endemik bitki türlerini içerisinde barındırırken zengin vahşi bir yaşamla da dikkat çekiyor.

Deri üretimi ile ünlü olan ve zengin bir tarihi sahip olan Gerede, Ankara ve İstanbul yolu üzerinde yer alıyor.

akkaya-travertenleri.jpg

Pamukkale travertenlerine kıskandıracak doğal güzelliğe sahip olan Akyaka travertenleri, muhteşem bir deneyim sunuyor.

Yaz aylarında bile serin havası ile dikkat çeken Karagöl Tabiat Parkı doğal güzelliği ile ziyaretçileri yaz kış ağırlıyor.

SAROT VE KARACASU KAPLICALARI

Sarot Kaplıcaları ise sağlık turizmi açısından önemli bir merkezdir ve termal otelleri ve kaplıcalarıyla tanınır. Bolu’da kesinlikle görülmesi gereken diğer yerler arasında Karacasu Kaplıcaları, Mudurnu, Gölcük Tabiat Parkı, Sülüklü Göl Tabiat Parkı, Gerede ve Akkaya Travertenleri bulunur.

karacasu-kaplicalari.jpg

Hem bahar aylarında hem de yaz aylarında Bolu'nun doğal güzelliklerini keşfetmek ve eşsiz manzaraların tadını çıkartmak için mutlaka uğramanız gerekiyor. Ister günübirlik isterseniz de kısa tatiller yapabileceğiniz Bolu'da yaşamak da son derece keyifli oluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN