Boykotlar o yemek devini bitirdi! Starbucks sonrası bir şirket daha eriyor...Fast food devi resmi olarak duyurdu

Boykotlar o yemek devini bitirdi! Starbucks sonrası bir şirket daha eriyor...Fast food devi resmi olarak duyurdu

Dünya çapında boykot edilen dev kahve zinciri Starbucks'ın ardından şimdide o yemek devine sıra geldi. Starbucks'ı bitiren boykotlar o şirketi de eritmeye başladı. Fast Food devinden duyuru yapıldı. İşte o duyuru...

Dünya üzerinde gündem olan boykotlara bir isim daha eklendi. Starbucks'ın ardından fast food devi de erimeye başladı. Satışlar hakkında duyuru yapan dev yemek şirketindeki düşüş dünyanın dikkatini çekti.

STARBUCKS'IN ARDINDAN O ŞİRKETTE ETKİLENDİ

Orta Doğu'da yaşana gerginlikler kahve zinciri ve dev fast food zincirini etkiledi. Boykot edilen dünya devleri, beklenen satışların altında kaldığını paylaştı. Dünya devi kahve zinciri Starbucks milyar dolar zararını açıklarken, yemek şirketi ise 3 ayda yüzde artış beklentisinin altında kaldığını paylaştı.

starbucks-yeni-kahve-fiyatlari-2022-starbucks-zamli-kahve-fiyatlari-ocak-2022-filtre-kahve-latte1-a6f8fb4e-d302-4136-bbe0-b8706c876380.jpg

BOYKOTLAR ETKİLİ OLDU

Dünya devi fast food zincidi McDonald's boykotlardan etkilendiğini itiraf etti. Şirketin CEO'su Chris Kempczinski, son 3 ay içerisinde düzenlenen konferans görüşmesindeki konuşmasıyla dikkatleri üzerine çekti. Orta Doğu'daki gerginliğin, McDonald's şubelerinin üzerindeki etkisinden bahsetti.

Etkinin en yoğun olduğu bölgenin ise Orta Doğu olduğunu işaret etti. Malezya ve Endonezya gibi Müslüman pazarlarındaki boykot sebebiyle müşterilerin şubelerden uzak durduğunu dillendirdi.

image-1040399894.webp

BEDAVA YEMEK DAĞITACAKTI

Müslüman nüfusunun yoğunlukta olduğu bölgelerde boykot etkilerinin görüldüğünü paylaştı. Şirketin, savaş kaynaklı olarak satış kayıpları yaşadığını söyleyen CEO, rakam açıklamasa da etkinin anlamlı olduğu sonucuna değindi. McDonald's şirketinin boykot edilmesinin sebebi ise İsrail'e bedava yemek bağışlayacağını açıklamasından dolayı başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN