Boyutuna göre ayrılıyor! Fiyatı 350 TL’ye kadar çıkıyor! Rusya, Dubai, Avrupa’nın gözü Türkiye'den ayrılmıyor

Boyutuna göre ayrılıyor! Fiyatı 350 TL’ye kadar çıkıyor! Rusya, Dubai, Avrupa’nın gözü Türkiye'den ayrılmıyor

Türkiye'deki en önemli üretim merkezlerinden biri olarak karşımıza çıkan Mersin, ürünleri ile de adından söz ettiriyor. Daldan taze taze toplanıyor boyutuna göre ayrılıyor. Üreticinin yüzü gülüyor yurt dışından gelen taleplerin ardı arkası kesilmiyor. Fiyatı ise 350 TL'ye kadar ulaşıyor.

Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olarak karşımıza çıkan Mersin'in Mut ilçesi erik üretimi ile de dikkat çekiyor. Erik hasadı çiftçinin yüzünü güldürürken piyasada talepte arttıkça artıyor. Boyutuna göre sınıflandırılan erikler 50 TL'den 350 TL'ye kadar değişen fiyatlarla tezgaha çıkıyor. Erik hasadı hız kesmeden devam ederken sezonda 100.000 ton civarında rekolte beklentisi devam ediyor.

YURT DIŞINDAN TALEP YAĞIYOR

Erik de hasat süreci başlarken yurt dışından gelen taleplerinde ardı arkası kesilmiyor. Ortadoğu başta olmak üzere birçok farklı ülkeden talep geldiğini belirten üretici ürünlerin elek ve makine yardımıyla boyutlarına göre ayrıldığını belirtti. Yurtiçi piyasasının yanı sıra Rusya, Dubai, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri de Türkiye'nin eriklerine gözünü dikti.

erik-hasadi.jpg

100.000 TON REKOLTE BEKLENİYOR

Üreticiler 2024 yılında erikte rekoltenin 90 ile 100.000 ton arasında olduğunu belirtti. Erik fiyatlarının aynı seviyede kalması durumunda çiftçilerin de yüzü gülecek. Mersin'in Mut ilçesinde yetişen erikler boyutuna ve kalitesine göre farklı fiyat etiketleriyle tezgahlarda yerini alıyor. Daldan tek tek toplanan erikler taze ve doğal bir şekilde tüketiciye ulaştırılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN