Brent petrol kemerini taktı uçuşa hazırlanıyor! Akaryakıtta büyük zam için hazırlıklı olun: 12 Aralık güncel akaryakıt fiyatları

Brent petrol kemerini taktı uçuşa hazırlanıyor! Akaryakıtta büyük zam için hazırlıklı olun: 12 Aralık güncel akaryakıt fiyatları

Brent petrolde fiyatlar dur durak bilmiyor! Adeta taktı kemerini, geçti uçuşa! Akaryakıtta büyük zam için şimdiden depolarınızı doldurun! İşte 12 Aralık 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch Ratings, 2024 yılı için petrol fiyatı tahminlerini yükseltti. Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl için Brent tipi ham petrol varil fiyatı öngörüsü 80 dolardan 82 dolara, Batı Teksas türü (WTI) ham petrol fiyatı öngörüsü ise 75 dolardan 78 dolara yükseltildi.

PETROL VARİL FİYATLARINDA 5 DOLARLIK ARTIŞ

akaryakit-fiyatlari.webp

Fitch Ratings, gelecek yıl için önceki tahminlerini de revize ederek, Brent petrolün varil fiyatını 75 dolardan 80 dolara, WTI tipi ham petrolün varil fiyatını ise 70 dolardan 75 dolara yükseltti. Bu güncellemeler, OPEC+ ülkelerinin mevcut üretim kesintilerine ek olarak getirdiği günlük 2,2 milyon varillik gönüllü üretim kesintisinin petrol fiyatları üzerindeki yukarı yönlü baskıyı artırdığına işaret etti.

Petrol fiyatlarındaki artışlar, akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Benzin ve motorin fiyatlarında beklenen artışlar, tüketicileri olumsuz etkileyebilir.

12 ARALIK 2023 GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

akaryakit-fiyatlari-1.webp

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre:

İstanbul:

  • Motorin: 35,41 lira
  • Benzin: 32,93 lira

Ankara:

  • Motorin: 39,09 lira
  • Benzin: 33,66 lira

İzmir:

  • Motorin: 36,30 lira
  • Benzin: 33,80 lira

LPG'nin litresi ise ortalama 18,65 liraya satılıyor. Ancak fiyatlar iller, ilçeler ve bayiler arasında farklılık gösterebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN