Bu ağaç tam 1183 yaşındaydı! O ilimizde skandal bir olay: Ağacı acımadan kestiler

Bu ağaç tam 1183 yaşındaydı! O ilimizde skandal bir olay: Ağacı acımadan kestiler

O ilimizde bulunan ağaç tam 1183 yaşındaydı! Skandal bir olaya imza atıldı! Ağacı acımadan kestiler...

Dere ıslahı çalışması yapan yüklenici firma çalışanları, bent inşası sırasında tarihi bir porsuk ağacını kesti. Bu olay, mahalle sakini Engin Zaman'ın dikkatinden kaçmadı. Ağacın kesildiğini gören Zaman, durumu Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

1183 YAŞINDAKİ PORSUK AĞACI KESİLDİ

Bin 183 yaşındaki porsuk ağacını kestiler! - OLAY 67 - Bölgenin Güçlü Sesi

Olay yerine gelen Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları incelemede kesilen ağacın 1183 yaşında bir porsuk ağacı olduğunu tespit etti ve konuyla ilgili tutanak tuttu.

Engin Zaman, evine giderken iş makinelerinin çalıştığını fark edip bölgeye geldiğini ve kesilen ağacın tarihi bir porsuk olduğunu görünce hemen müdahale ettiğini anlattı. Zaman, porsuk ağaçlarının genellikle 750 ila 1000 rakımda yaşadığını, ancak kesilen ağacın bu alçak rakımda yetişmesinin onu daha da özel kıldığını belirtti.

1183 YAŞINDAKİ PORSUK KESİLMİŞTİ, VALİLİK AÇIKLADI - Ereğli Önder Gazetesi

Zaman, bölgenin ve porsuk ağaçlarının korunması için daha önce ilgili tüm kurumlara dilekçeler yazdığını, ancak olayın gerçekleşmesiyle birlikte ekiplerin gelip gerekli tutanakları tuttuğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN