Bu balığı avlayanlara devlet para veriyor! Balık başına ödenen tutar belli oldu: Oltayı nereye atsan o balığa denk geliyor!

Bu balığı avlayanlara devlet para veriyor! Balık başına ödenen tutar belli oldu: Oltayı nereye atsan o balığa denk geliyor!

Bu balığı avlayanlara devlet ceza değil, para veriyor! Balık başına ödenen tutar belli oldu! Oltayı nereye atsan o balığa denk geliyor...

Akdeniz ve Ege bölgelerinde hızla artan istilacı balon balığı popülasyonuyla mücadele kapsamında avcılık önem kazanıyor. Zehirleriyle diğer deniz canlılarına zarar veren ve ekosistemi tehdit eden bu balıkların sayısını azaltmak için Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan teşvik programıyla Türkiye genelinde 4 yılda toplam 183 bin 974 balon balığı avlandı.

BALON BALIĞI YAKALAYANLARA DEVLET PARA VERİYOR

Balon balığı avlayanlara destek! Türüne göre 25 ile 10 lira ödeme yapılacak

Antalya'da bu yıl başlatılan uygulama kapsamında 22 Nisan'dan itibaren 10 Mayıs'a kadar 9 bin 842 balon balığı avlandı. Destekleme programıyla balıkçılara benekli balon balığı için 25 lira, diğer türler için 10 lira ödeme yapılıyor. Bu kapsamda 13 balıkçıya toplamda 116 bin 300 lira ödeme yapılacak.

Balıkçılar tarafından avlanan balon balıklarıyla birlikte, ekosisteme girişi önlendi ve toplamda 738 bin 150 istilacı balık ekosisteme katılmaktan engellendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2023 Faaliyet Raporu'na göre, 2020-2023 yılları arasında toplamda 183 bin 974 balon balığı avlandı ve 13 milyon 798 bin 50 yeni balon balığının ekosisteme girişi engellendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN