Bu bitkiye dokunan selası okunuyor! Gördüğünüz yerde koşarak uzaklaşın: Başı kesilmiş yılan gibi...

Bu bitkiye dokunan selası okunuyor! Gördüğünüz yerde koşarak uzaklaşın: Başı kesilmiş yılan gibi...

Dünyanın en tehlikeli bitkilerinden birisi ortaya çıktı. Bu bitkiye dokunan selası okunuyor. Gördüğünüz yerde uzaklaşmanız gereken bu bitkinin etkisinin başı kesilmiş yılan gibi hissettirdiği paylaşıldı. İşte o bitki...

İntihar bitkisi olarak nitelendirilen bu bitki, ölümden beter ediyor. Kişiyi intihara sürüklemesiyle bilinerek, duyanların korkulu rüyası haline geliyor. Bu ürkütücü bitkiyi gördüğünüz yerde koşarak uzaklaşın. İşte o bitki...

İNTİHAR BİTKİSİ

WEBtekno'nun haberine göre, Cimpi Cimpi (Gympie Gympie) ya da 'Dendrocnide Moroides' olarak bilinen bu bitkiye dokunanların selası okunuyor. Bitkiye dokunanlar çektiği dayanılmaz acı sebebiyle intihara başvurabiliyor. Dünyanın en tehlikeli bitkiler arasında yer alan bu bitkiye halkımız arasında ise 'İntihar Bitkisi' deniliyor. Uzmanlar, bitkiyi gördüğünüz yerde koşarak uzaklaşmanızı tavsiye ediyor.

0x0-1698168329365.webp

UZUN SÜRE BOYUNCA ACIYA SEBEP OLUYOR

Avustralya'nın yağmur ormanlarında yoğun bir şekilde görülen Cimpi Cimpi bitkisi, kalp şeklindeki yapraklarıyla dikkat çekiyor. Dikkat çekici çiçekleri ve meyveleri olan bu bitki, zehirli özelliklerine rağmen kuş ve böcek tarzı hayvanları yaprakları tarafından yakalayarak tüketebiliyor. Moroidin isimli toksin sayesinde yaprak, sap ve meyve olarak bitkinin üzerinde mikroskopik olarak tüylerin üzerinde bulunuyor.

Cilt ile temas etmesi halinde cilde saplanan mikroskopik tüyleri (zehirli bir kimyasal) vücuda enfekte oluyor. Saplanan bölgede uzun süre boyunca acıya sebep olan tüyler, deri altına yerleşebiliyor.

65366b6d2f433957.webp

ACIYA DAYANAMAYARAK KENDİNİ VURDU

Yüksek ağrıya sebep olan bitki saatler ve günler kadar sürebiliyor. Acının dayanılmaz bir hal alması ise intihara bile sebep olabiliyor. Bu konuya örnek olarak, eski asker Cyril Bromley, II. Dünya Savaşı sırasında, intihar bitkisine dokundu. Acıdan kıvranan asker hastane sedyesine bağlanarak durduruldu.

Görüntüleri ise 'Başı kesilmiş bir yılan' benzetmesiyle anlatıldı. Bir diğer örnekte ise, tuvalet kağıdı olarak kullanılan bitki yaprağı üzerine bir şahıs acıya dayanamayarak kendini vurdu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN