Bu bölümleri kazanan öğrencilerin cebi dolup taşacak! 11.402 TL burs imkanı: Hemen başvurun

Bu bölümleri kazanan öğrencilerin cebi dolup taşacak! 11.402 TL burs imkanı: Hemen başvurun

2023 YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler için en önemli konular arasında yer alan burslar da gündeme geldi. Devlet tarafından verilen bursun yanı sıra bazı bölümler öğrencilere ek olarak burs ödemesi yapılacağı bilgisini paylaştı. Peki, öğrenci bursu veren bölümler hangileri? İşte cevabı...

Üniversite heyecanı yaşayan milyonlarca genç, burs imkanı sağlayan bölümleri araştırmaya devam ediyor. Bu doğrultuda yapılan açıklamalarda bazı bölümlerde öğrencilere mezuniyet sonrası iş güvencesiyle birlikte aylık 1.875 TL'den başlayan burs imkanı sağlanacağı da belirtildi.

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB), 'Cevherim Sensin Projesi' kapsamında öğrencilere burs vereceğini duyurdu.

c-h-2-2.jpg

HANGİ BÖLÜMLER BURS HAKKINA SAHİP

İMİB tarafından burs verilecek bölümler şunlar:

- Maden Mühendisliği

- Jeoloji Mühendisliği

- Jeofizik Mühendisliği

- Cevher Hazırlama Mühendisliği

Bu kapsamda ilk 65.000'e giren, İstanbul ya da Ankara'daki üniversitelerin ilgili fakültelerine ilk 5 önceliklerini yazarak ilk 50.000'e girmeye hak kazanan öğrencilere 9 ay boyunca 11.402 TL burs bağlanacak.

c-h-2-1.jpg

TEKSTİL FAKÜLTESİNDE BURS İMKANI

İstanbul Tekstil İhracatçıları Birliği (İTKİB), tarafından yapılan açıklamada da ilk 20.000'e giren ve ilk 5 tercihinde Tekstil ve Deri Mühendisliği Fakültesi'ni yazan öğrencilere 11.402 TL burs verileceği belirtildi.

Eğitim hayatı boyunca bu burstan faydalanacak öğrenciler ayrıca mezuniyet sonrasında bu alanda faaliyet gösteren firmalarda minimum 5 yıllık süreyle iş bulma imkanı da yakalayacaklar.

Bunun yanı sıra, Açık Deniz Sondaj Teknolojileri ve Turkish Petroleum Off-Shore Technology Center A.Ş (TP-OTC), 12 ay boyunca 4.500 TL burs bağlarken; Harita ve Geoteknik Mühendisliği Bölümü'ne ilk 50.000'den yerleşen ve ilk 4 tercihine bu bölümü yazan öğrencilere de 6.500 TL burs bağlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN