Bu detayı bilmeyen EYT'liler yandı! Maaşlar düşecek: SGK açıkladı

Bu detayı bilmeyen EYT'liler yandı! Maaşlar düşecek: SGK açıkladı

EYT yasasıyla emekli olanlar maaşlarını alırken, emekli olup çalışmaya devam edenlere ise kötü haber geldi. Nisan ayında maaşlarını alan EYT'liler sonrasında gözler düşük maaşla çalışan EYT'lilere döndü. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal ise uyarılarda bulundu. Detayı dilmeyenlerin maaşları düşecek...

Resmi Gazete'de yayınlanan EYT yasası sonrası milyonlarca kişi emekli olmuştu. Kademeli prime takılanların ise emekliliği ertelenmişti. İlk maaşlarını Nisan ayında almaya başlayan EYT'lilere kötü haber geldi. Emekli olup aynı iş yerine çalışmaya devam edenler o detayı bilmiyor. Uzman isim tek tek uyardı. Maaşınız düşebilir.

3580895-ead4a3d3862a6c67c08feaa7300e3a2d-1366x1366-003.jpg

EYT'Lİ OLANLARA DÜŞÜK MAAŞ ŞOKU

EYT ile emekli olmasına rağmen çalışmaya devam eden çalışanlara üş veren tarafından düşük maaşla çalıştırılmaya başlandı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Murat Bal ise konuyla alakalı, Vatan'a konuştu.

191652-004.jpg

EMEKLİ OLUP ÇALIŞMAYA DEVAM EDENLER DİKKAT

Bal, EYT'li olup düşük maaşla çalıştırılan işçileri uyardı. İş verenin düşük maaşla çalıştırdığı takdirde hakkında soruşturma başlatılacağını söyledi. EYT'lilerin düşük maaş sorunu hakkında çarpıcı değerlendirmeler yapan Bal, EYT için iş çıkışı veren iş verenin kişiyi emeklilik koduyla işten çıkarması gerektiğini belirtti. Bu kodla işten çıkarmayan iş veren tekrardan düzeltme ihtiyacı duyduğunda ise emeklilik işlemleri başlamıyor.

616x321-evde-bakim-maasi-bugun-yatti-mi-17-kasim-2022-evde-bakim-maasi-yatan-iller-tam-listesi-1668663792594.jpg

BORÇLARIN TEMİZLENMESİ GEREK

Bal, Bağ-kur'luların prim borçlarını temizlemesi gerektiğini de belirtti. Başvuru sırasında Bağ-Kur'lunun borçlu olmaması gerekli. EYT için işten çıkarılan işçi daha tekrar işe dönmesi halinde 30 gün içerisinde primi indirimi sağlıyor. Bunun 30 gün içerisinde olması gerek. 30 günü geçirdiği zaman indirimden faydalanamıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN