Bu haber milyonlarca veli ve öğrenciyi sevindirecek! O tarihte okullara kırmızı alarm tatili geliyor

Bu haber milyonlarca veli ve öğrenciyi sevindirecek! O tarihte okullara kırmızı alarm tatili geliyor

Son dakika haberi... Temmuz ayı ile birlikte sıcaklıklar tüm yurtta etkisini iyice arttırmış durumda. Özellikle El Nino hava sistemi ile birlikte sıcaklıklar 30 dereceyi aşarken vatandaşlar 'Hava sıcaklıkları artmaya devam edecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. Bu haber milyonlarca veli ve öğrenciyi sevindirecek! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih vererek uyardı. Okullara kırmızı alarm tatili geliyor.

Haziran ayında etkili olan sıcak hava dalgası Temmuz ayı ile birlikte etkisini iyice arttırmış durumda. Sıcaklıklar 30 dereceyi aşarken vatandaşlar ' Bugün hava durumu nasıl? Hava sıcaklıkları artmaya devam edecek mi?' sorularını araştırmaya başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika olarak uyardı. El Nino o tarihte etkisini iyice gösterecek. Bu haber milyonlarca veli ve öğrenciyi sevindirecek! Ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, tarih verip uyardı. O tarihte okullara kırmızı alarm tatili geliyor! İşte son dakika hava durumu haberinin detayları...

METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ'NDEN SON DAKİKA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Türkiye'nin kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Van'ın kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Sıcaklıkların yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde normallerinin 2-4 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

gfgfgf-2023-07-16t142908-943.jpg

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Ege Bölgesi açık, güneşli bir gökyüzüne sahip. Sıcaklık iç kentlerde 30-31, kıyı kesimlerde ise 35-40 derece arasında ölçülüyor. Pazartesi günü de benzer bir hava durumu bekleniyor. Akdeniz Bölgesinde hava güneşli. Sıcaklık Antalya ve Adana'da 42, Kahramanmaraş ve Hatay'da 39 derece ölçülüyor. Bölge halkının öğle saatlerinde dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

İç Anadolu Bölgesinde hava az bulutlu. Sıcaklık Ankara ve Eskişehir'de 32, Kayseri'de 29, Sivas'ta 25 derece ölçülüyor. Karadeniz Bölgesinde sıcaklık en yüksek 28-29 derecelerde ölçülüyor. Bölgenin orta ve batı kesimlerinde parçalı ve az bulutlu bir hava görülürken doğu kentlerde gök gürültülü sağanaklar etkili oluyor.

İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

ÜNLÜ METEOROLOG UYARDI: O TARİHTE OKULLAR TATİL EDİLECEK!

Hava durumu tahminleriyle sık sık gündeme gelen ünlü Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yeni bir paylaşımda bulundu. El Nino hava sisteminin etkisini iyice arttıracağını ve sıcaklıkların hızla yükseleceğini ifade eden Ökten, okulların o tarihte tatil edileceğini belirterek, "Türkiye ve Yunanistan için kırmızı alarm verilebilir. Ay sonu tehlikeli sıcakların gelme ihtimali yükseliyor. Soğuk ve Kar olunca tatiller verildiği gibi, aşırı sıcaklarda da tatil formülü kullanılmalı." uyarısında bulundu.

b5.jpg

5 GÜNLÜK HARİTALI HAVA DURUMU TAHMİNİ

16 TEMMUZ 2023 PAZAR GÜNÜ

h1.png

17 TEMMUZ 2023 PAZARTESİ GÜNÜ

h2.png

18 TEMMUZ 2023 SALI GÜNÜ

h3.png

19 TEMMUZ 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ

h4.png

20 TEMMUZ 2023 PERŞEMBE GÜNÜ

h5.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN