Bu haber tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor! 1 Ocak 2024 itibari ile bu kurallar geçerli olacak… O kurala uymayana 500 bin lira ceza

Bu haber tüm Türkiye’yi ilgilendiriyor! 1 Ocak 2024 itibari ile bu kurallar geçerli olacak… O kurala uymayana 500 bin lira ceza

Yeni yıla başlanması ile beraber bu yıl geçerli olacak yeni kurallar gündeme geldi. Öyle ki 2024 yılına girmemizle beraber bazı uygulamalar da yürürlüğe girdi. Bu kapsamda tüm Türkiye’yi ilgilendiren yeni kurallar da merak konusu oldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Haberler.com’da yer alana habere göre, 1 Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe girmesi beklenen bazı uygulamalar yürürlüğe girdi. Farklı alanlarda alınan bu kararlar geçtiğimiz aylarda duyurulmuştu. Yeni yıl ile beraber hayat geçerken kuralların bazılarını uygulamayanlara yüklü miktarda idari para cezası kesileceği de açıklandı. Yürürlüğe giren yeni uygulamalar arasında günlük kiralık evler için belge elama zorunluluğu, şehirlerarası otobüslerde araç takip cihazı zorunluluğu ve restoranların fiyat listesini girişe asmaları gibi uygulamalar bulunuyor.

ŞEHRİLERARASI OTOBÜSLERDE TAKİP CİHAZI

yeni-proje-13.jpg

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından alınan karar kapsamında şehirlerarası otobüslerde takip cihazı 1 Ocak 2024 itibari ile kullanılmaya başlandı. Karayolu Taşıma Yönetmeliği kapsamında yürürlüğe giren sistem sayesinde bakanlık araçların anlık hareketlerini görebilecek.

RESTORAN GİTRİŞLERİNDE FİYAT LİSTESİ OLACAK

yeni-proje-12.jpg

Restoran, lokanta ve kafeler ve yiyecek-içecek hizmeti sunulan diğer işletmeler, 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile girişlerine fiyatlarını asacak. Öte yandan söz konusu fiyat listeleri masaların üzerine de konulacak. Bu düzenleme ile tüketici mağduriyetlerinin önüne geçilecek.

GÜNLÜK KİRALIK EVLERDE İZİN BELGESİ ZORUNLULUĞU

yeni-proje-11.jpg

1 Ocak 2024 itibari ile yürürlüğe giren yeni uygulamalardan biri de turizm amaçlı konut kiralamalarındaki izin belgesi uygulaması oldu. Söz konusu uygulama ile kayıt dışılığı engelleme amacı güdülüyor. Buna göre turizm amacı ile kullanılan konurların kiralanması için ilk olarak izin belgesi alınması gerekecek.

İzin belgesi almadan konut kiralayan şahıslar, kiralama yaptıkları her bir konut için 100 bin lira idari para cezası ödeyecek. Bunun yanı sıra izin belgesi alarak faaliyette bulunulması için 15 gün süre tanınacak. Söz konusu bu süre sonunda izin belgesi almadan kiralamaya devam edenlere ise 500 bin lira idari para cezası uygulanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN