Bu halılar Diyarbakırlı kadınların ellerinden çıkıyor! Türkiye'nin en doğusundan, dünyanın en doğusu Japonya'ya gidiyor

Bu halılar Diyarbakırlı kadınların ellerinden çıkıyor! Türkiye'nin en doğusundan, dünyanın en doğusu Japonya'ya gidiyor

Bu halıları Diyarbakırlı kadınlar üretiyor! Hünerli ellerden çıkan bu halılar, Türkiye'nin en doğusu Diyarbakır'dan, dünyanın en doğusu Japonya'ya gönderiliyor...

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan Aile Destek Merkezi-2, açtığı halı dokuma kursu ile kadınlara yeni bir gelir kapısı sunuyor. Kadınlar, bir Japon firmasının gönderdiği deseni örnek alarak yün halı dokumaya başladı ve bu halılar Japonya'da büyük ilgi gördü. Kok boya kullanılarak dokunan örnek halının beğenilmesi üzerine firma, sınır belirtmeden sipariş verdi. Bunun üzerine, kadınlar yurt dışından gelen siparişler için çalışmalara başladı.

5 BİN 450 KADIN DOKUMA ÜZERİNE SERTİFİKA ALDI

Diyarbakır'da kadınların hünerli elleriyle işlenen halılar Japonya'ya gönderiliyor - dikGAZETE.com - Son Dakika Haberler

Aile Destek Merkezi-2 Koordinatörü İlknur Demirel, merkezlerinde kadınlara 14 farklı branşta eğitim verdiklerini ve bugüne kadar 5 bin 450 kadının sertifika almaya hak kazandığını belirtti. Dokuma kursuna katılan kadınlar, sosyalleşmenin yanı sıra maddi kazanç da elde ediyorlar. Şu anda halı dokuma kursuna 12 kadının katıldığını ve yeni kursiyerlerin beklediklerini ifade etti.

Halı dokuma kursunda usta öğretici Türkan Sever, dokunan halıları tamamlayan kursiyerlere ücret verdiklerini söyledi. Kursiyerlerin ustalık durumuna göre halı dokuma gün sayısının değiştiğini ve yeni öğrencilerin halıyı iki ayda tamamladığını belirtti. Kursiyer Buket Akbey ise dokuduğu ilk halının yurt dışına gönderildiğini ve şimdi de ikinci halıyı dokumaya başladığını dile getirdi. Akbey, halı dokumanın zor olduğunu ancak öğrendikçe daha eğlenceli hale geldiğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN