Bu işte çalışanlar yılda 150 bin dolar kazanıyor! Kimse yanaşmıyor

Bu işte çalışanlar yılda 150 bin dolar kazanıyor! Kimse yanaşmıyor

Palm Beach, Florida’da temizlik görevlileri, zenginlerin artan talebi nedeniyle yüksek gelirler elde ediyor. Yılda 150 bin dolar kazanıyorlar. İşte detaylar

Son raporlara göre, bu temizlikçiler yıllık olarak 150 bin dolara kadar kazanabiliyorlar. 2020 yılında saat başına yaklaşık 25 dolar olan ücretler, günümüzde 45 ila 50 dolar arasına yükselmiş durumda.

Florida’ya servet göçü yaşanan bölgelerde, özellikle Palm Beach’te, ev hizmetlilerine olan talep tavan yapmış durumda. Bu durum, temizlik görevlileri başta olmak üzere, dadılar, şefler, şoförler ve kişisel güvenlik görevlilerine olan ihtiyacı artırmıştır.

Temizlik görevlilerinin maaşları Palm Beach ve Güney Florida’da genellikle 150 bin doları geçiyor. Bu durum, malikane sahipleri arasında ciddi bir rekabete yol açıyor.

img-6391-001.jpeg

The Wellington Agency’nin kurucusu April Berube, CNBC’ye yaptığı açıklamada, özellikle Palm Beach ve Miami’deki talep patlamasını vurguladı. Berube, 30 yıllık kariyerinde böyle bir durumla karşılaşmadığını belirtti.

Palm Beach’teki deneyimli temizlik görevlileri, sağlık yardımları ve fazla mesai dahil olmak üzere, genellikle yıllık 120 bin ila 150 bin dolar kazanıyor. Berube, temizlikçilerin özel becerilere sahip olmaları gerektiğini, antikaları ve sanat eserlerini nasıl temizleyeceklerini bilmeleri gerektiğini ifade etti.

Lily Pond Services’in kurucusu Melissa Psitos da, Palm Beach’te bir baş kahyanın yılda 250 bin dolara kadar kazandığını belirtiyor. Psitos, piyasada yeterli temizlik personeli bulunmamasının zengin ev sahipleri arasında teklif savaşlarına yol açtığını söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN