Bu kadar da olmaz denilen oldu! Yüzde 120 zam geldiği açıklandı: Planlar bir bir iptal!

Bu kadar da olmaz denilen oldu! Yüzde 120 zam geldiği açıklandı: Planlar bir bir iptal!

Nisan ayının yaklaşmasıyla oteller yaz sezonunu açmaya hazırlanıyor. Yeni fiyat listelerini yayınlayan otellerin fiyatlarına bakılırsa bu yıl denize yakın tatil mekanlarında her şey dahil tatil yapmak kat kat pahalıya gelecek...

Yazın yaklaşmasıyla yeni sezonu açmaya başlayan otellerde yeni fiyat listeleri açıklanmaya başlandı. Açılışlar nisan ayı ortasına kadar devam edecek olsa da tablo şimdiden belli oldu.

Milliyet'in haberine göre ailelerin öncelikli seçeneği olan ‘her şey dahil’ seçenekli otellerde 2023 sezonu için fiyat artışları yüzde 40 ile yüzde 125 arasında değişiyor.

Fiyat artışında tesisin konumu, tercih edilirliği, yabancı misafir seçimi gibi etkenler önemli rol oynuyor.

blek.jpg

BODRUM'DA TAM PANSİYON 5 GÜNLÜK TATİL 24 BİN LİRA

Fiyat değişimlerine örnek olarak 2022 Temmuz’da tam pansiyon 5 günlük fiyatı 17 bin lira olan Bodrum’daki bir otelin bu sezonki 5 günlük konaklama fiyatı ise 24 bin liradan başlıyor. Buna göre bu otelin konaklama fiyatında yüzde 40’ın üzerinde artış olduğu görülüyor.

tatil-deniz.jpg

YÜZDE 125 ARTIŞ

Antalya Belek’teki bir otelde ise 2022 sezonunda temmuz ayı fiyatı 5 gece için 32 bin lira seviyesinde iken 2023'te aynı sezondaki fiyat 68 bin lira seviyesine kadar yükseliyor. Otelin erken rezervasyon döneminde 5 günlük fiyatı ise 44 bin liradan başlıyordu.

Yoğun talebe göre şekillenen bu fiyat artışının yüzde 112’yi aştığı görülüyor.

tatil-kumsal.jpg

30 BİN LİRA ALTINDA TATİL ZOR

Rezervasyon sitelerinde erken rezervasyon imkanı ile kıyı bölgelerdeki otellerden birinde 5 günlük bir tatil yapmak isteyenlerin 30 bin liranın altında bulabileceği otel sayısı çok az kalmış durumda.

Erken rezervasyonla tatil yapmak amacıyla temmuz ayı için şu anda İstanbul’dan Antalya’ya alınacak uçak bileti fiyatı ise tek kişi tek yön olarak 1160 liradan başlıyor.

koy.jpg

ERKEN REZERVASYON KAMPANYALARI SÜRÜYOR

Kasım ayında başlatılan erken rezervasyon kampanyaları devam ediyor. Yüzde 10-35 arasında değişen indirim kampanyalarının bazı otellerde yüzde 49'a kadar çıktığını görmek mümkün.

Erken rezervasyon imkanlarının nisan ayı sonuna kadar devam edeceği ifade edilse de fiyatların sezon yaklaştıkça artacağı öngörülüyor.

Yaz sezonu için başlatılan erken rezervasyon kampanyalarında önceki sezona göre yüzde 60’a kadar fiyat artışları görülüyordu.

yerli-turist.jpg

YERLİ TURİST İÇİN TATİL BÜTÇEYİ ZORLAYACAK

Hem denize kıyısı olan her şey dahil otellerin hem de butik ve küçük otellerin yer aldığı oteller arasında fiyatlar 15 bin lira ile 23 bin lira arasında değişiyor.

En düşük fiyatlarıyla bile bütçeleri zorlar hale gelen yaz sezonu fiyatları yerli turist için bu yıl tatil yapmayı epeyce zorlaştıracağa benziyor.

yazlik-ev.jpg

KİRALIK YAZLIKLAR DA ÇOK FARKLI DEĞİL

Yerli turistin son yıllarda gözde tatil seçeneği olan yazlık kiralama imkanı da git gide zorlaşıyor.

Ancak pandemi döneminde bölgeye yerleşenlere ve deprem felaketi sonrası eklenen göçün etkisiyle kiralık yazlık bulmak da daha güç hale geldi. Bu doğrultuda artan fiyatların etkisiyle kiralık yazlık seçeneği de eskisi kadar cazip imkanlar sunmuyor.

İstanbul'a yakın rotalarda en çok tercih edilen illerin başında gelen Tekirdağ ve Edirne’de aylık kiralık yazlıklar 20 bin liradan başlıyor.

Gözde tatil mekanlarında fiyatlar çok daha yükseliyor. Ayvalık’ta 25 bin liradan başlayan yazlık kiraları, Didim ve Datça’da ise 40 bin liradan başlıyor.

Bodrum ve Antalya’nın özellikle denize yakın mahallelerinde müstakil yazlıklar 80 bin liradan başlayıp 1 milyon lirayı aşan geniş bir fiyat skalasında kiralanabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN