Bu kez kar değil yağmur tatili verildi! O ilçelerde okullara bir gün ara: Valilik resmi olarak duyurdu

Bu kez kar değil yağmur tatili verildi! O ilçelerde okullara bir gün ara: Valilik resmi olarak duyurdu

Felaket o ilimizin yakasını bırakmıyor! Bu kez kar değil yağmur tatili verildi! Şiddetli yağışlar kenti su içinde bıraktı. O ilçelerde eğitime bir gün ara verildi. Valilik resmi olarak duyurdu! İşte detaylar...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Hatay, şimdi de sağanak yağışların etkisi altında. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Doğu Akdeniz için kuvvetli yağış uyarısının ardından Hatay'da Pazar günü sabah saatlerinden itibaren şiddetli yağışlar başladı. Yağışlar nedeniyle bazı konteyner kentlerinde su baskınları yaşanırken, Hatay Valiliği de eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı.

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİ'NE 167 İHBAR YAPILDI

Aşırı yağışla birlikte derelerin debisi arttı

Hatay'da etkili olan kuvvetli yağışlar nedeniyle 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 167 ihbar yapıldı. Bu ihbarların 157'si su baskını, 10'u ise mahsur kalma durumuyla ilgiliydi. Ekipler, ihbarlar üzerine hızla harekete geçerek vatandaşların yardımına koştu. Yağışların ardından Hatay Valiliği, İl AFAD Müdürlüğü Afet Koordinasyon Merkezi'nde AFAD Kriz Masası Toplantısı düzenledi. Toplantıya Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve ilgili kurum müdürleri katıldı.

‘HERHANGİ BİR OLUMSUZ DURUM SÖZ KONUSU DEĞİLDİR’

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bütün personel 24 saat esasına göre sahada görev yapmaktadır. Kuvvetli yağışla birlikte yer yer dereler, yer yerde suların geçişken olduğu vatandaşlarımızın mahsur kaldığına dair ihbarlar geldi. Şu ana kadar bunların hepsine müdahale ettik ve kurtardık. Hatta şunu söyleyebilirim; evlerini su basan vatandaşlarımızı da alarak güvenli yerlerde konaklamalarını sağlıyoruz. Şehrimizde herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir” dedi.

Son Dakika: Antakya ve Defne'de okullara 'sağanak' tatili

EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Meteoroloji verilerine göre, Hatay'da metrekareye düşen yağış miktarı 20 kilogramı buldu. Yağışların pazartesi günü de etkisini sürdürmesi bekleniyor. Bu nedenle Hatay Valiliği, Antakya ve Defne ilçelerindeki tüm okullarda bir günlük tatil kararı aldı. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Antakya ve Defne İlçelerimizdeki tüm okullarımızda eğitim öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir”

Vali Masatlı yağışların kuvvetli yağış skalasında olduğunu belirterek, “Kuvvetli yağışın bir skalası var, 21 kilogram ile 50 kilogram arası. Şu anda yağış miktarı 20 kilogramı bulmuş durumda ama net olarak bilmiyoruz. Yağmur kesilmeden de bunun net ölçümünü yapmamız şu an için mümkün değil ama kuvvetli yağış skalasına girmiş durumdayız” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ise alt yapı sorunlarıyla ilgili olarak, “Tüm imkanlarımızla güçlerimizi birleştirdik. Depremle beraber ortaya çıkan alt yapı eksikliğinin farkındayız. Hemşerilerimizden bu konuda biraz sabır rica ediyoruz. Önceliğimiz şehrimizin alt yapısını güçlendirmek. İlk iş olarak da bunları hızlı bir şekilde başlatacağız ve alt yapıyı çok iyi bir profile getirmenin gayretinde olacağız” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN