Bu kişiler artık emekliyim diye lokma dağıtacak! 1 milyon kişiye emeklilik müjdesi, primler eşitleniyor

Bu kişiler artık emekliyim diye lokma dağıtacak! 1 milyon kişiye emeklilik müjdesi, primler eşitleniyor

Türkiye'nin gündeminde yer alan emeklilere dair gelişmeler kaydediliyor. Meclis'in açılmasıyla birlikte sunulacak yeni torba yasaya dikkatler çekilmiş durumda. Primlerin eşitlenmesiyle birlikte, en az bir milyon kişiye erken emeklilik müjdesi geldi. Peki, kimler faydalanacak? İşte tüm detaylar...

2023 yılı ile birlikte emekliler için birbirinden önemli kararlar alınmaya devam ediliyor. Meclis'in açılmasıyla birlikte yeni torba yasa teklifinin sunulacağı belirtiliyor. Yeni torba yasa henüz sunulmasa da müjdeli haberler gelmeye başladı. En az 1 milyon kişilik erken emeklilik yola çıktı.

ERKEN EMEKLİLİK KAPILARI AÇILIYOR

Emekli vatandaşların gündeminde yer alan gelişmeler aktarılıyor. 2023 yılı itibariyle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından Türkiye'de emeklilik sisteminde büyük yenilikler yapılıyor. Milyonlarca vatandaşa duyurulan müjdelerin ardı arkası kesilmiyor. Sadece emeklilerin prim şartlarıyla değil, tüm emeklilik hakkında yeni düzenlemeler yapılıyor.

Emekli olmak isteyenler için belirtilen tarih kriteri göz önünde bulundurulacağı belirtiliyor. Emeklilik sisteminde yapılan kritik değişiklikler, Meclis'in açılmasıyla birlikte sunulacak yeni torba yasada yer alıyor. Düzenleme sonrasında Bağ-Kur sigortalıları için emeklilikler de kolaylaşacak. Emekli olmak için gerekli olan 9 bin gün prim sayısı düşürülerek, erken emekliliğin kapıları açılacak.

emeklile-zamlara-isyan-etti-bizi-diri-diri-gomduler.jpg

PRİM GÜNLERİ EŞİTLENECEK

Esnaf ve tüccarların emeklilik süreci SSK'lı çalışanlar ile birlikte eşitlenecek. Bir işletmede çalışan 10 ya da daha az personelli Bağ-Kur sigortalıları için prim gün sayısı düşürülecek. Normal şartlarda 9 bin gün olan prim 7 bin 200 güne kadar düşürülecek.

Yapılan düzenleme ile birlikte Bağ-Kur sigortalıları 1.800 gün daha az prim ödeyerek, erken emekliliğin kapısını açacak. Bu indirim ile birlikte 5 yıl daha erken emekli olunabilecek.

İşçi ve memur emekliliği için gerekli olan prim gün sayısı 7 bin 200 olurken (yaklaşık olarak 20 yıl), Bağ-Kur sigortalıları için bu süre 9 bin prim günü olarak belirlenmişti (Yaklaşık 25 yıl).

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN