Bu köprüden ağaca çarpmadan çıkmak neredeyse imkansız! Hiçbir doğallığı bozulmamış! Akın akın görmeye gidiyorlar

Bu köprüden ağaca çarpmadan çıkmak neredeyse imkansız! Hiçbir doğallığı bozulmamış! Akın akın görmeye gidiyorlar

Türkiye bin bir çeşit güzelliği ile yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Bu köprüde yürürken her an önünüze bir ağaç çıkabilir. Hiçbir doğallığı bozulmadan yapılan bu köprüden ağaca çarpmadan çıkmakta neredeyse imkansız. İşte herkesin merak ettiği o köprü…

Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesinde Horma Kanyonu’nda yer alan bu köprü hem doğallığıyla hem de ilginçliğiyle herkesin dikkatini çekiyor. İnşası sırasında güzergahta yer alan ağaçların kesilmesine izin verilmeyince izlenen yol ise herkesi şaşkına çevirdi. Bu ilginçlik akın akın turist çekiyor. İşte herkesin merak ettiği o köprü…

YOLUN SONU EŞSİZ BİR GÜZELLİĞE ÇIKIYOR


Kastamonu'daki Zarı Çayı'nın yüzyıllara dayanan yolculuğu şimdilerde turistlerin gözdesi haline geldi. Horma Kanyonu’nun turizme kazandırılması ile birlikte Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 10. Bölge Müdürlüğü Kanyon girişinde yer alan Ilıca Şelalesi’ne kadar olan yaklaşık 3 kilometrelik mesafenin kolay geçilebilmesi için 2016 yılında ahşap yürüyüş yolu inşa etmek istedi.

horma-kanyonu.jpg


Kanyonun bir ucundan diğer ucuna yürüyerek geçilmesini sağlayan bu yol %100'e yakın eğim bulunan kayalara vidalanarak monte edildi. Tabağın yüksekliği bazı yerlerde 60 metreye ulaşan platformun tamamlanması ise 2019 yılında oldu. Ahşap yolun sonunda Ilıca Şelalesi'ne ulaşan turistler ise doğal bir havuzla karşı karşıya kalıyor.

DİKKAT AĞACA ÇARPABİLİRSİNİZ


İnşaat sırasında kanyonun doğal güzelliklerine zarar verilmemesi amacıyla hiçbir ağaca dokunulmama kararı alındı. Platform doğal yapıya uygun bir halde inşa edilirken görenler de bu ilginçliğe şaşıp kalıyor. Doğallığı ile bilinen bu bölge ahşap yolun inşası ile birlikte turist akınına uğradı.

horma-kanyonu-kopru.jpg
Platformun yapıldığı tarihte 50.000 ziyaretçi gelirken bu yıl 8 ay içerisinde ziyaretçi sayısı 150.000'e yaklaştı. Pınarbaşı Belediye Başkanı Şenol Yaşar, "Horma Kanyonu'nun yolu yapılırken sadece orada bir yapı ortaya çıksın istemedik, aynı zamanda doğaya da zarar vermeyelim dedik" ifadelerini kullandı.

HİÇBİR AĞACIN GELİŞME ENGELLENMİYOR

Yolun ağaçlara göre yapıldığını belirten Yaşar, platformun denk geldiği yerdeki ağaçların kesilmediğini ve gelişimine engel olabilecek herhangi bir problem oluşturmayacak şekilde yol inşası yapıldığını söyledi.

horma-agac-kopru.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN