Bu köylerde yeri olanın başına talih kuşu kondu! Tüm sülaleleri rahat edecek: Dünyanın en iyi 4 turizm köyü bakın nereler oldu

Bu köylerde yeri olanın başına talih kuşu kondu! Tüm sülaleleri rahat edecek: Dünyanın en iyi 4 turizm köyü bakın nereler oldu

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü (BM/UNWTO) tarafından 2021’de başlatılan En İyi Turizm Köyü girişimi kapsamında Türkiye’den 4 köy listeye girdi. Öyle ki bu köylerde yeri olanın başına talih kuşu kondu. İşte, Türkiye’deki en iyi turizm köyleri…

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından turizmin kırsal kalkınma, dönüşüm ve toplum refahı için pozitif bir güç haline getirilmesi hedefiyle 2021’de BMDTÖ En İyi Turizm Köyü girişimi başlatıldı. Bu kapsamda üye devletler, maksimum 15.000 nüfuslu tarım, ormancılık, hayvancılık ve balıkçılık gibi geleneksel faaliyetlerin yürütüldüğü, geleneksel yaşam tarzı ile değerlerini sürdüren ve bu doğrultuda turizm vizyonu bulunan en fazla 8 destinasyonla

2023 yılında BMDTÖ tarafından açıklanan kriterlere göre Türkiye’nin en iyi turizm köyleri şunlar seçildi:

NEVŞEHİR MUSTAFAPAŞA KÖYÜ

mustafapasa-koyu.jpg

Şuan Kültür Bakanlığı’nın korumasında olan köy 1981’de turizme açılmış. Mustafapaşa’da asırlık yaşı ile 93 ev, yaklaşık 30 kilise ve şapel bulunuyor.

SAKARYA TARAKLI KÖYÜ

tarakli-koyu-001.jpg

Ülkemizin tarih kokan köylerinden olan Taraklı, Osmanlı’dan kalma evleri ile ön plana çıkıyor. Evler, köyü ziyaret edenlerin gözlerini ve ruhlarını etkileyecek bir yapıya sahip. Taraklı’da gezilecek yerlerin başında Taraklı evleri, Osmanlı İmparatorluğu’nun estetik ve zarif mimarisi başta geliyor. Köyün dokusunu oluşturan evlerden yaklaşık 80 tanesi koruma altında.

İZMİR BİRGİ KÖYÜ

izmir-birgi-koyu.jpg

Bu köy, tarihi ve kültürel değerleri, doğal güzellikleri ve UNESCO Dünya Mirası Statüsü’yle İzmir ve ve Türkiye’nin gurur kaynakları arasında. Tarihi yapıları, geleneksel yaşam tarzını yansıtan yapıları ve mistik atmosferi ile köy, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.

İZMİR ŞİRİNCE KÖYÜ

izmir-sirince-koyu.jpg

İzmir Selçuk’a bağlı ve Selçuk’a 8 km uzaklıkta bulunan köy tarihi mimarisiyle dikkat çeken turistik bir köy. Özgün adı olan Kırkınca'nın efsanevi bir çağda dağlara vuran kırk kişiye atfen verildiği rivayet edilir. Rum telaffuzunda Kirkice, Kirkince ve nihayet Çirkince gibi biçimler alan bu ad, Cumhuriyet'in ilk yıllarında dönemin İzmir valisi Kazım Dirik'in talimatıyla Şirince şeklinde resmileştirilmiştir.

1950’li yıllarda yaklaşık 3000 olan nüfusu sonradan 700’e düşen köy, 1990’lı yıllarda turizmin gelişmesiyle yeniden nüfus artışına gitmiştir. Köyde günümüzde Rum evleri pansiyon olarak kullanılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN