Bu maden tam 8 ilimizde fışkırıyor! Ne altın ne gümüş... Değerlenmeye başlaması an meselesi

Bu maden tam 8 ilimizde fışkırıyor! Ne altın ne gümüş... Değerlenmeye başlaması an meselesi

Hem dünya için hem Türkiye için önemli madenler arasında ilk sıralarda altın ve gümüş gibi madenler yer alıyor. Lakin bu maden ülkemizde tam 8 ilimizde fışkırıyor. Söz konusu bu maddenin değerlenmeye başlaması an meselesi…

Türkiye, yeraltı kaynakları açısından oldukça zengin bir ülkedir. Her geçen gün keşfedilen madenlerle beraber bu zenginlik artış gösteriyor. Öte yandan son olarak keşfedilen bir maden ülkeye ekonomik açıdan katkı sağlayacağı düşünceleriyle gündemde yer alıyor. İşte yeni keşfedilen o maden ve çıktığı iller…

ÜLKEYE EKONOMİK KATKI SAĞLAMASI BEKLENİYOR

Ordu Olay’da yer alan habere göre, bolu da zengin zeolit maden yatakları gündem oldu. Söz konusu bu keşfin Türkiye ekonomisine önemli bir katkı sağlayacağı düşünülürken aynı zamanda yeni bir dönem başlatması da bekleniyor.

yeni-proje-36.jpg

İçeriğinde alüminyumu veri gül silikon ve oksijen bulunan doğal bir mineral grubu olan zeolit, su içinde çözünebilen ya da suyla değiştirebilen bir yapıya sahip olmasıyla biliniyor. Bu özelliğiyle endüstriyel uygulamalardan çevre temizliğine kadar çeşitli alanlarda kullanılabiliyor.

yeni-proje-37.jpg

8 İLİMİZDE ÇIKIYOR

Zeolit, ülkemizde 8 ilde çıkarılıyor. Bolu, Balıkesir, Bigadiç, Manisa, Gördes, Kütahya, İzmir, Kapadokya bölgelerinde zengin zeolit yatakları bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN