Bu mağara resmen şifa dağıtıyor! Yurt dışından bile tedavi için akın akın geliyorlar... Mağaraya hasta giren sağlam çıkıyor

Bu mağara resmen şifa dağıtıyor! Yurt dışından bile tedavi için akın akın geliyorlar... Mağaraya hasta giren sağlam çıkıyor

Şifayı doğada arayanlar burası tam size göre. Sağlık turizmi açısından oldukça önemli bir yere sahip olan bu mağara resmen şifa dağıtıyor. Öyle ki mağara ya hasta girenler sağlam çıkıyor. İşte şifa dağıtan o mağaranın detayları…

Ülkemizin her yerinde birbirinden güzel tarihi, kültürel Gezilip görülecek yerler varken aynı zamanda doğal kaynak sularıyla olsun doğadan gelen tuzlarıyla olsun sağlık turizmi için de önemli olan bölgeler var. Bunlardan biri de tarihi zenginlikleriyle ön plana çıkan Çankırı. Hititler döneminden günümüze kadar uzanan bir hikayesi olan bu bölge tuz mağaraları ile de dikkat çekiyor. Her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan mağara, insan sağlığı için önemli bir yere sahip.

YERALTI TUZ ŞEHRİ’NDEN ŞİFA AKIYOR

“Yeraltı Tuz Şehri” olarak adlandırılan ve her yıl binlerce ziyaretçi ağırlayan bu mağara, yalnızca tuz üretimi ile sınırlı kalmayıp hem sağlık turizmine hem kültür sanat etkinliklerine hem de spor faaliyetlerine ev sahipliği yapan bir yer.

yeni-proje-29.jpg

Hititlere kadar uzanan oldukça köklü bir geçmişe sahip olan mağara, şimdilerde modern turizm ve etkinliklerin odağı haline geldi. 150 m derinliği bulunan ve 18 bin metrekarelik kapalı bir alana sahip olan mağara içerisinde yüzyıllardır dokusunu koruyan yerlere sahip. Öyle ki 200 yıla yakın bir geçmişi olan eşek tahnitleri, çeşitli hayvan figürleri ve heykellerle süslenen duvarlar bulunuyor.

SAĞLIK TURİZMİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

Yalnızca tarihi ve kültürel anlamda değil doğal tuz bulundurduğu için sağlık alanında da oldukça önemli bir yere sahip. Çankırı'da yer alan bu muazzam mağara, içerisinde bulundurduğu tuzdan dolayı ve mağara içindeki nemden dolayı insan nefesini açma özelliğinin yanı sıra solunuma iyi gelen bir yanı var.

yeni-proje-30.jpgTuz üretimi için önemli bir yer olan bu mağara hakkında konuşan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, "Çankırı'da alternatif turizm açısından hatta Türkiye'de ve dünyada eşi benzeri olmayan bir yer. 2022 yılında ilk kez düzenlediğimiz TuzFest festivali büyük ilgi gördü, bu yıl ikincisini gerçekleştirdik. Göreve geldiğimizde 2019 yılında burası yılda yaklaşık 50 bin ziyaretçi ağırlıyordu ancak her yıl yaptığımız yenilikler, içerideki sosyal alanlar ve sanatsal dokunuşlarla bu mekanı daha aktif bir hale getirdik” dedi.

yeni-proje-32.jpg

DÜNYAYA TANITMAYI AMAÇLIYORLAR

Çankırı'nın bütün doğal güzellikleri ile dünya çapında tanınan bir yer olması için çalıştıklarını belirten Esen, 2024 senesinde turist akını beklediklerini ifade etti. Esen, "Herkesin görmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyorum. Şehrimiz, tuz mağaramız, tarihi konaklarımız ve yöresel ürünlerimizle Çankırı, keşfedilmeye değer bir yer” diye konuştu.

yeni-proje-31.jpg

Tuz mağarasının Çankırı'nın turizmi yanında ekonomisine de önemli katkılar sağladığına vurgu yapan Esen, "Tuz deyince akla Çankırı gelsin istiyoruz. Her sofrada tuzumuz var diyoruz. Mineral değerleri açısından en kıymetli tuza sahibiz. Şehrin gelişimi, ekonomisi, sosyal yaşamı ve dünya çapında tanıtımı açısından büyük önem taşıyor” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN