Bu mesleği yapanların yüzünde güller açıyor! Yapamayan da kıskançlığından çatlıyor: En çok bunu tercih ediyorlar

Bu mesleği yapanların yüzünde güller açıyor! Yapamayan da kıskançlığından çatlıyor: En çok bunu tercih ediyorlar

Birçok farklı meslek grubu yer alırken içlerinde öyle bir grup var ki herkese çatır çatır çatlatıyor. Bu meslek grubunda çalışanlar dünyanın en mutlu insanı. İşte en güzel çalışma ortamı…

Yapılan araştırmalar doğrultusunda dünyanın en mutlu çalışanlarının açık havada ve sosyal işlerde olduğu ortaya çıktı. İş bulma kurumu ve platformu BambooHR'ın yürüttüğü çalışmalar kapsamında büyük sektörlerde çalışan kişilerin en mutlu olduğu meslek grubu ortaya çıktı. Ocak 2020 ile Haziran 2023 arasında dünya genelinde 1600'den fazla şirkette en az 57.000 çalışanın verileri alınırken en mutlu meslek grubu da belli oldu. İşte en güzel çalışma ortamı…

KAZANÇLARI ARTTIKÇA ARTTI

ABD başta olmak üzere birçok gelişmiş ülkede inşaat işçilerinin ücretlerinde yaşanan artış ve iş bolluğu tercihleri de değiştirdi. Amerika'daki en büyük inşaat sektörü birliklerinden Amerika Genel Müteahhitler Birliği raporu kapsamında inşaat işçilerinin saatlik ücretleri 2022 yılında 40 yılın en yüksek rakamlarına ulaştı.

insaat-sektoru.jpg

Amerika'da bir inşaat işçisinin ortalama saatlik ücreti 17,70 olurken bazı firmalarda bu rakam 28,83 dolara kadar yükseliyor. Kovit 19 salgınının inşaat sektöründeki talebi arttırması ile birlikte 2020 ile 2023 Temmuz dönemi arasında rakamların 1,9 milyar dolara ulaştığı belirtildi.

EN MUTLU İNSANLAR ONLAR ÇIKTI

İnşaat sektörünün yanı sıra teknoloji, finans, kar amacı gütmeyen kuruluşlar, seyahat ve konaklama sektörlerindeki çalışanların ise mutluluk düzeyinin yüksek olduğu ortaya çıktı. İnşaat sektöründeki çalışanlar anket kapsamında 49 puana ulaşırken teknoloji alanında çalışanlar 41 puan ile 2. sıraya yerleşti. En mutlu meslek grupları şu şekildedir:

insaat.jpg

1. İnşaat: 49 puan

2: Teknoloji: 41 puan

3. Finans: 37 puan

4. Kâr amacı gütmeyen kuruluşlar: 35 puan

5. Gıda: 35 puan

6. Seyahat ve konaklama: 35 puan

7. Eğitim: 34 puan

8. Sağlık: 31 puan

Mutluluk üzerinde yapılan çalışmalar kapsamında Harvard Yetişkin Gelişimi Araştırması kapsamında çalışanların insan etkileşimi sağlayan ve iş arkadaşlarıyla anlamlı ilişkiler kurma fırsatı sunan sektörlerde daha mutlu olduğu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN