Bu meyve tam bir antioksidan! Dağda yetişiyor, gelen geçen topluyor... 200 liradan satılıyor ama kapış kapış gidiyor

Bu meyve tam bir antioksidan! Dağda yetişiyor, gelen geçen topluyor... 200 liradan satılıyor ama kapış kapış gidiyor

Türkiye’nin dört bir yanı verimli topraklarla çevriliyken her bölgenin kendine has ürünleri vardır. Bu meyve ise dağda yetişiyor, gelen geçen tarafından toplanıyor. Kilosu 200 lira olmasına rağmen kapış kapış satılıyor. Üstelik tam bir antioksidan deposu…

Her yiyeceğin vücuda farklı faydaları varken bu yiyecek resmen bir antioksidan deposu olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu bu meyve, Ekim-Ocak aylarında ılıman iklimin hakim olduğu bölgelerde yetişen dağ çileğidir. Dağ çileği, marketlerde satılırken vatandaşlar tarafından toplanıyor ve pazarda satılıyor. Tam bir şifa deposu olması nedeniyle insanlar kapış kapış alıyor.

yeni-proje-8-001.jpg

CİLT SİĞİLLERİNE ÇOK İYİ GELİYOR

Hem Muğla hem de Aydın yöresinin birçok bölgesinde yetişen dağ çileği, yüksek besin değerinin yanı sıra cilt siğillerine iyi gelmesiyle de sıklıkla tercih ediliyor. İçerisinde bulunan zengin vitaminler insan vücuduna iyi gelirken birçok derde şifa olmasıyla biliniyor.

yeni-proje-6-002.jpg

Söz konusu bu meyvenin en önemli özelliği ciltte meydana gelen siğil ve aknelere iyi gelmesidir. Akşam sadece bununla kalmayarak vücutta idrar söktürücü etkiye sahipken aynı zamanda romatizma ağrılarına iyi gelir. Resmen bir şifa deposu olarak adlandırılan bu meyve, sinirleri kuvvetlendirir, bağırsak kurtlarını döker, ateş düşürücü etkiye sahiptir, içerisinde bulunan antioksidan özellikler sayesinde gripten kansere kadar birçok hastalığa karşı vücudu korur, bağışıklık sistemini güçlendirir. Yine içerisindeki vitamin ve mineraller sayesinde kan dolaşımının sağlıklı devam etmesini sağlarken kalp damar hastalıkları, damar tıkanıklığı, kalp krizi gibi birçok hastalığa karşı önlem alır.

yeni-proje-7-003.jpg

DAĞ ÇİLEĞİ FİYATLARI

Karadeniz'de hasadı yapılan dağ çileği geçtiğimiz yıl 150 ile 200 TL arasında satılıyordu. Hem toplamasının hem de bulmasının zor oldu bu meyve yüksek fiyatlardan satışa çıkarılırken bu yıl ise 200 liranın üzerinde satışa sunuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN