Bu meyvenin kilosu çeyrek altınla yarışıyor! Tohumunu bulan bağ bahçe ekiyor: Araplar kamyon kamyon satın alıyor

Bu meyvenin kilosu çeyrek altınla yarışıyor! Tohumunu bulan bağ bahçe ekiyor: Araplar kamyon kamyon satın alıyor

Bu meyvenin kilosu çeyrek altınla aynı değerde! Tohumunu bulan bağ bahçe ekiyor. Ekonomik getirir çok büyük. Eken bebek gibi bakıyor. Hasadı başladı!

Bursa iline bağlı İznik ilçesinde, Ziraat Mühendisi Mustafa Kutay Ası tarafından üretilen erikler, Türkiye’de yapılan en erken erik hasadıyla dikkat çekiyor. 25 yaşındaki genç, Şubat ayının başlarında başladığı hasatla, kilosu 3 bin 500 TL’den satılan erikleriyle piyasaya sürmüş durumda.

img-3626.png

ŞEYHLER SATIN ALIYOR

Ası’nın ürettiği erikler, Birleşik Arap Emirlikleri’nden gelen şeyhler başta olmak üzere, dünyanın dört bir yanından büyük ilgi görüyor. Üretici, ürünlerini internet üzerinden global alıcılarına ulaştırıyor ve İznik’in tanıtımına katkı sağlamak amacıyla, erikleri özel çini kaseler içinde gönderiyor..

img-3624.png

EN PAHALI ERİK

800 metrekarelik bir serada erik üretimi yapan Ası, “Eriklerimize 12 ay boyunca adeta bebek gibi bakıyoruz. Akıllı seramız sayesinde toprak ve sera sıcaklığını kontrol altında tutarak, ısıtma sistemi ile erken hasadı gerçekleştirebiliyoruz. Ancak bu süreç, özellikle kış aylarında kömür masrafı olarak bize oldukça yüksek bir maliyet çıkarıyor. Bu sene kömür masrafımız 200 bin liraya ulaştı” diye konuştu.

Erken hasat papaz eriğini satın almak için Marmaris’ten İznik’e gelen Özdemir Yiğit ise, eriklerin lezzetini övgüyle anlattı. Yiğit, sosyal medya üzerinden duyduğu erik üretimini yerinde görmek ve tatmak için İznik’e geldiğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN