Bu nasıl vicdansızlık! Hamile köpeğe pompalı tüfekle saldırı

Bu nasıl vicdansızlık! Hamile köpeğe pompalı tüfekle saldırı

Zonguldak'ta yaşanan vahşi saldırı, hayvanseverleri ve yetkilileri harekete geçirdi. Hayvanseverler, tüfekle vurulmuş ve ağır yaralı bir şekilde buldukları hamile köpeği veterinere götürünce yavrusunun öldüğü anlaşıldı. Köpeğin felç olan sağ arka bacağı ve kuyruğu ameliyatla kesildi; omuriliğinden ise 2 saçma çıkarıldı. Saldırganların kimliği tespit edilemedi.

Korkunç olay, nisan ayı başında, Mugada köyünde meydana geldi. İddiaya göre, kimliği tespit edilemeyen kişi ya da kişiler, hamile olan sokak köpeğine pompalı tüfekle ateş etti.

Sırt ve bacağına saçmalar saplanan köpek, arka ayaklarını kullanamaz hale geldi. Yaralanan köpek, doğum yaptı. 5 yavru dünyaya getiren hayvanseverlerin yaralı halde bulduğu köpek, Zonguldak’ta veteriner kliniğine getirilerek tedaviye alındı. Yavrulardan 1’i hayatını kaybederken 6 saçma isabet eden anne köpek, ameliyat edildi.

yeni-proje-2.jpg

Arka kısmındaki felç geçmeyen köpeğin sağ arka bacağı ve kuyruğu kesildi. Köpek ve geriye kalan 4 yavrusunun durumunun iyiye gittiği bildirildi.

yeni-proje.jpg

YAKIN MESAFEDEN ATEŞ EDİLMİŞ

Veteriner Hekim Ömer Faruk Alkan, köpeğin röntgeninin çekilmesi ve muayenesi sonrasında yakın mesafeden ateş edildiğini, saçmaların omuriliğin içine ve vücuduna saplandığını tespit ettiklerini dile getirdi. Omurilikteki saçmanın arka tarafı felç edeceği için çıkarıldığını, omurilik etrafındaki baskıyı azaltmak için kemik dokusunun serbestleştirildiğini aktardı.

yeni-proje-1.jpg

Yavruların durumunun ise iyi olduğunu ancak bir tanesini kaybettiklerini belirten Alkan, bu kaybın silah yarasından kaynaklanabileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN