Bu şartı taşıyanlara devletten 2500 TL nakit yardımı! e-Devlet'ten bu soruları hemen yanıtlayın: 3 gün sonra yatırılıyor

Bu şartı taşıyanlara devletten 2500 TL nakit yardımı! e-Devlet'ten bu soruları hemen yanıtlayın: 3 gün sonra yatırılıyor

Son zamanlarda sık sık duyurulan destek ödemelerine dair gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Devlet tarafından verilen destekler ihtiyaç sahibi ailelerin omuzundan büyük bir yük alıyor. Başvuruda bulunan vatandaşlara 900 ile 2 bin 500 TL arasında destek ödemesi yapılacak. Özel şirket çalışanları ise işveren tarafından maaşlarına ek 1000 TL doğalgaz desteği veriyor. Peki doğalgaz desteği başvuruları nasıl yapılır? İşte tüm detaylar...

Doğalgaz Desteği Ne Zaman Verilecek?

Ülkemizde yaşanan enflasyon ve hayat pahalılığı ile birlikte destek paketleri genişlemeye devam ediyor. Aile Destek Programı kapsamında yer alan doğalgaz destek ödemeleri vatandaş tarafından merak konusu oldu. Doğalgaz destek ödemeleri sadece başvuru yapanlar için değil özel sektörde çalışan vatandaşların maaşına ek olarak 1.000 TL ödeme verilecek.

İhtiyaç sahibi hanelerin başvuru yapması durumunda ısı haritasına göre yıllık 900 TL ile 2 bin 500 TL arasında değişiklik gösteriyor. İhtiyaç sahibi olan vatandaşlara verilen doğalgaz desteği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından belirlenen hanelere veriliyor.

Doğalgaz desteği yılın son 3 ve ilk 3 ayı içerisinde hak sahiplerine verilerek toplamda 6 ay boyunca ödeme yapılır. Yılın son 3 ayı için belirlenen ödemeler ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

07522c3a2a2e98626a4520057d6b22f4.jpg

Doğalgaz Destek Ödemesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Doğalgaz desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar başvurularını e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilir. E-Devlet sistemine giriş yapabilmek için T.C kimlik no ve şifreniz ile birlikte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı "Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" bölümüne giderek kimlik doğrulamasını yapan vatandaşlar başvuruda bulunabilir.

Doğalgaz yardım ödemeleri hak sahibinin PTT kartı üzerinden yatırılmaktadır. Başvuru sonucunuzun onaylanması durumunda doğalgaz faturanız ile PTT'ye gidip ibraz etmeniz yeterli olacaktır.

0x0-dogalgaz-yardimi-ne-zaman-baslayacak-ve-kimlere-verilecek-dogalgaz-destegi-basvurusu-nasil-ve-nereden-yapilir-1643351626909.jpg

Doğalgaz Desteği Başvuru Tarihi!

Doğalgaz desteği başvuruları ise 5 Eylül 2022 tarihi itibariyle başladığı biliniyor. Doğalgaz yardımından faydalanabilmek için ihtiyaç sahibi vatandaşların başvuruda bulunması gerekir. Gerekli olan şartları yerine getirmeniz durumunda destekten faydalanabilirsiniz. Başvurular e-Devlet üzerinden yapılıyor.

Doğalgaz Desteği Başvuru Şartları Nelerdir?

  • Türk vatandaşı olması,

  • E-Devlet kapısı üzerinden destek programına başvuruda bulunması,

  • Doğal gaz arzı sağlanan ilçe/beldede ikamet ediyor olması,

  • İkamet adresinde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğal gaz aboneliği bulunması

  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

  • Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

  • Ödenecek faturasının mesken abone grubuna ait olması,

  • Hakkında ilgili SYD Vakfınca hak sahipliği kararı verilmesi

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN