Bu şehir tam emekli şehri! Gürültü yok, sakinlik hakim: Stresli şehir hayatından kaçmak isteyenlere bilinmeyen bir öneri

Bu şehir tam emekli şehri! Gürültü yok, sakinlik hakim: Stresli şehir hayatından kaçmak isteyenlere bilinmeyen bir öneri

Emekli şehri olarak bilinen yerlere akın akın gidilmesi sonucu artık oralar da kalabalıklaştı. Ancak bu şehir sakinliğiyle ünlü. İşin güzel yanı bu sakin şehri pek bilen de yok. Tam emeklilere göre. Gürültü yok, sakinlik hakim...

Emekli olduktan sonra stresli şehir hayatından kaçma hayali kuranların sakin şehir arayışı devam ediyor. Bilinen şehirlere akın akın gidildiği için artık kalabalıklaştı, bu da o şehirlerin sakinliğini yok etti. Ama bu ili henüz bilen yok.

TÜRKİYE’NİN EN YAŞLI İLİ

Sinop'ta Gezilecek Yerler | En Popüler 55 Yer (Sıralı Liste) | ENUYGUN

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 yılı İstatistiklerle Yaşlılar araştırmasına göre, Türkiye'nin en yaşlı ili olarak belirlenen Sinop, bu unvanını koruyor. Sinop, yıllardır olduğu gibi 2023 yılında da en yaşlı il olma özelliğini sürdürüyor.

TÜİK tarafından gerçekleştirilen Yaşam Memnuniyet Araştırması'nda da geçen yıl olduğu gibi Sinop, Türkiye'nin en mutlu ili olarak kaydedildi.

Vatandaşlar, Sinop'un en yaşlı il olma durumunun gençlerin büyük şehirlere göç etmesi ve yaşlıların huzurlu ve sakin bir yaşam arayışıyla burayı tercih etmelerinden kaynaklandığını belirtiyorlar.

Sinop, yaşlı nüfus oranının en yüksek olduğu il olarak öne çıkıyor. 2023 yılında da yaşlı nüfus oranı yüzde 20,0 ile Sinop'ta en yüksek seviyede bulunuyor. Bu oran erkeklerde yüzde 18,7, kadınlarda ise yüzde 21,4 olarak kaydediliyor.

‘BURASI EMEKLİLER İÇİN ÇOK RAHAT VE ÇOK GÜZEL’

resim-2024-04-01-160956135.png

Sinoplu vatandaşlar, ilin emekli memleketi olarak nitelendiriyorlar. Belirli bir iş sahasının olmaması nedeniyle gençlerin şehirden ayrıldığını ve memurların emekli olduktan sonra Sinop'ta kalmayı tercih ettiğini dile getiriyorlar.

Sinop'ta yaşayanlar, şehrin rahat ve huzurlu bir yaşam sunması nedeniyle memnun olduklarını ifade ediyorlar. Ancak üretimdeki eksikliklerin yaşlı nüfusun artmasına neden olduğunu düşünüyorlar.

Şehir sakinlerinden Taştan Çoban, "Gördüğüm kadarıyla Sinop’ta doğru dürüst bir üretim yok. Emekli şehri. Güzel ve rahat bir şehir. Biz memurlar belli yıllardan sonra bazı şeylere ayak uydurmada zorlanıyor muyuz bilmiyorum ama rahat bir il istiyoruz. Burası emekliler için çok rahat ve çok güzel bir şehir. Fakat üretim de olmaması bu yaşlı nüfusun artmasına sebep oluyor diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN