Bu sinekler ölüm taşıyor! Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayına dikkat! Sessizce sokulup can alıyorlar

Bu sinekler ölüm taşıyor! Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayına dikkat! Sessizce sokulup can alıyorlar

Dünya yeni bir felaketle karşı karşıya kaldı. Çağımızın en büyük sorunu hastalıklar olurken yarasalardan sonra gözler bu kez de sivrisineklere çevrildi. Bu sinekler adeta ölüm taşıyor. Bir günde ölen kişi sayısı 21'e yükseldi. İşte tüm detaylar…

Dünya bu kez de sivrisineklerle mücadele ediyor. Bangladeş'te ocak ayından bu yana 618 kişinin ölümüne neden olan katil sivrisinekler ülkede büyük korkuya neden oluyor. Tropikal ve subtropikal bölgelerde görülen dang humması, sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşıyor. Son bir gün içerisinde 21 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan dang humması, Bangladeş Sağlık hizmetler genel Müdürlüğünü de harekete geçirdi. İşte tüm detaylar…

ÖLÜ SAYISI 618'E YÜKSELDİ

Bangladeş Sağlık Hizmetler Genel Müdürlüğü (DHGS) tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda ağustos ayı içerisinde 342 kişinin dang humması nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. 2023 yılı başından bu yana toplam ölüm sayısının ise 618'e yükseldiği aktarıldı.

dang-hummasi-sivrisinek.jpg

DÜNYANIN YENİ KABUSU BULAŞICI HASTALIKLAR


Dünyanın en büyük tehdidi olarak görülen bulaşıcı hastalıklar can almaya devam ediyor. Bangladeş'te görülen dang Humması ülkede ekipleri de harekete geçirdi. Hayatını kaybedenlerin sayısı 416 olarak kayıtlara geçerken DHGS, ülkede toplam vaka sayısının 127.700 olarak kayıtlara geçtiğini duyurdu.

sivrisinek-2.jpg


Son 24 saat içerisinde ölümlerin 17'sini Dakka’da gerçekleştiği belirtilirken toplam ölü sayısının 456 olarak Başkentte görüldüğü aktarıldı. DGHS Sözcüsü Dr. Nazmul Islam, virüs görülen kişilerde zamanında müdahalenin önemli olduğuna değinerek vatandaşın hemen hastaneye başvurması gerektiğinin altını çizdi.

MART, HAZİRAN, EYLÜL VE ARALIK AYINA DİKKAT!


Tropikal ve subtropikal bölgelerde ortaya çıkan dang humması, sivrisineklerden insanlara geçen bir virüs olarak karşımıza çıkmaktadır. Kuluçka döneminin ardından genel olarak hafif ateş ile belirti gösteren bu virüs bazı vakalarda ölümle sonuçlanabiliyor.

banglades-dang-hummasi.jpg


Vakaların genellikle yağış dönemi olarak bilinen Mart, Haziran, Eylül ve Aralık ayında artış gösterdiği vurgulandı. Bilim insanları tarafından yapılan açıklama doğrultusunda yüksek sıcaklık ve uzun süreli yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına neden olduğunun altı çizildi. Hastalığa neden olan sivrisinek türünün su birikintilerinde lavra oluşturması nedeniyle artış gösterdiğini belirten uzmanlar üreme alanlarında sürekli ilaçlama yapılması gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN