Bu yerlerde seçim yapılmayacak! YSK duyurdu: 14 Mayıs'ta sandık yok!

Bu yerlerde seçim yapılmayacak! YSK duyurdu: 14 Mayıs'ta sandık yok!

14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için çalışmaları hızlanırken, partiler de aday listelerini açıklamaya başladı. Gözler ise seçim sandıklarının kurulacağı illere döndü. Deprem bölgesi merak konusu olurken, YSK'dan açıklama geldi. O yerlerde seçim sandığı kurulmayacak.

Türkiye 14 Mayıs seçimlerine hazırlanırken, siyasilerde il il mitinglerine başladı. Kritik bir sürecin yaşanacağı seçimlerde sandık muamması da en çok konuşulan iller arasında. Nüfusun az olduğu o yerlerde seçim sandıkları kurulmayacak. YSK'dan sandık kararı geldi.

secim.jpg

SEÇİM SANDIĞI İÇİN YSK'DAN UYARI! OY KULLANAMAZLAR

Seçim sandıklarının hangi yerlerde kurulup kurulmayacağına karar veren YSK, nüfusun az olduğu yerlerde sandıkların kurulmasının uygun olmadığını açıkladı. 9 ya da daha az kişinin yaşadığı köylerde seçim sandıkları kurulmayacak. Oy kullanmak isteyenler ise en yakın seçim sandıklarının olduğu yerlerde kullanabilecek.

ysk.jpg

CİZRE'NİN O KÖYLERİNDE SANDIK KURULMAYACAK

Cizre İlçe Seçim Kurulu, YSK'ya az kişinin yaşadığı köyler hakkında yazı gönderdi. Güçlükonak ilçesine bağlı Çetinkaya köyü ,Ağaçyurdu köyü Demirboğaz köyünde 2 ila 7 kişinin yaşadığını bildirerek sandık konusunda bilgi aldı.

secimysk.jpg

YSK'DAN SEÇİM SANDIĞI KARARI

YSK ise 9 kişi ya da daha az sayıda vatandaşın yaşadığı yerlere sandık kurulmayacağını belirtti. O kişilerin en yakın yerleşim yerlerindeki sandık alanlarına dahil edilmesini, bu işlemin Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce SEÇSİS üzerinden yapılmasını kararlaştırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN