Bugün itibariyle yasak başladı! Bakanlıktan önemli uyarı: O kişilerin hepsini kapsıyor

Bugün itibariyle yasak başladı! Bakanlıktan önemli uyarı: O kişilerin hepsini kapsıyor

Bugünden itibaren yasak başlıyor! Türkiye Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı duyurdu. O kişilerin hepsini kapsıyor! Sezon bugün sona erdi...

2023-2024 balıkçılık av sezonu bugün sona erdi. Denizlerdeki av yasağı, endüstriyel avcılık yapan balıkçı gemilerini kapsıyor. Ancak, kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar yasaktan muaf tutulacaklar.

BELLİ ŞARTLARLA İZİN VERİLECEK

Denizlerde av yasağı başladı - Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber

Balıkçılık av sezonunun sona ermesiyle birlikte, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından belirlenen bazı şartlar doğrultusunda ekonomik faaliyetlerini sürdürmek isteyen balıkçılar için izinler verilecek. Bu izinler kapsamında, kara suları dışındaki uluslararası sularda gırgır ve trol yöntemleriyle avcılık yapılmasına müsaade edilecek.

Kıyı balıkçılığı yapan küçük ölçekli balıkçılar ise yasaktan muaf olacaklar ve avcılık faaliyetlerini sürdürebilecekler. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı'nın verdiği bilgilere göre, sezon boyunca özellikle hamsi avcılığı olmak üzere birçok türün avcılığı bereketli geçti.

DENETİMLERLE 78 GEMİYE EL KONULDU

Denetimlerin sıkı bir şekilde devam ettiği belirtilirken, geçen yıl yapılan 171 bin 219 denetimde kaçak avcılıkla elde edilen 593 ton su ürününe el konuldu. Ayrıca, kurallara uygun olmayan avlanma yapan 78 gemiye el konularak mülkiyeti kamuya geçirildi.

Bakan Yumaklı, balıkların üreme ve büyüme dönemlerinde getirilen yasaklara uymanın önemine dikkat çekerek, önümüzdeki sezon için sürdürülebilirlik temelli yeni kuralların uygulamaya alınacağını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN