Bugün o illere kar geliyor! Öğleden sonraya hazırlıklı olun, Dr. Orhan Şen duyurdu: Yağmur ve kar o illeri esir alacak

Bugün o illere kar geliyor! Öğleden sonraya hazırlıklı olun, Dr. Orhan Şen duyurdu: Yağmur ve kar o illeri esir alacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü açıkladı o şehirde yaşayanlar sevinçten havalara uçtu. Herkes hazırlığını tamamlasın her şey öğleden sonra başlıyor. Prof. Dr. Orhan Şen, yağmur ve kar diyerek o illeri işaret etti. Peki, Bugün hava nasıl olacak? İşte güncel hava durumu raporları…

Yurt genelinde yağışlı ve soğuk bir hava etkili olurken Meteoroloji Genel Müdürlüğü kar müjdesi verdi. 2023 yılına tamamlarken yağış müjdesi de vatandaşın yüzünü güldürdü. Yağışların birçok bölgede yağmur olarak görüleceği belirtilirken yer yer kar yağışlarının da etkili olacağı vurgulandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Prof. Dr. Orhan Şen o illeri işaret ederek yağış müjdesi verdi. Peki, Bugün hava nasıl olacak? İşte güncel hava durumu raporları…

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeler kapsamında ülke genelinde çok bulutlu bir havanın etkili olacağı belirtildi. Doğu Karadeniz kıyıları hariç tüm bölgenin yağış alacağı ifade edildi. Yağışların çoğunlukla yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği belirtilirken Akdeniz kıyılarında gök gürültülü sağanak, Batı Akdeniz'in Toros Mevkii, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarının görüleceği belirtildi.

karla-karisik-yagmur.jpg

Öğleden sonra ise Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde görülecek yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI NASIL OLACAK?

Yurt genelinde sıcaklıklarda önemli bir değişiklik olmayacağı belirtilirken mevsim normalleri civarında görüleceği vurgulandı. Rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde ise kuvvetli (40-70 km/saat) esecek.

kar-yagisi.jpg

Yağışların öğleden sonra Marmara'nın doğusu ile birlikte Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Bölgede yaşanabilecek sel, su baskını, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğinin altı çizildi.

Rüzgârın, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

22 ARALIK 2023 GÜNCEL HAVA TAHMİNLERİ

1

2

3

ORHAN ŞEN AÇIKLADI

Güncel hava durumu detaylarını paylaşan meteoroloji uzman Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile birlikte Cuma günü yağış görülecek bölgeleri açıkladı. Orhan Şen sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

"Bugün cuma. Doğu Karadeniz dışında yağış var. Öğleden sonra yağışlar Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyi ile Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın doğu ilçeleri, Bingöl, Bitlis, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde yerel kuvvetli."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN