Bugün patlayacak ve dünyaya doğru ilerleyecek! Çayını alan balkona koşsun: İstanbul büyüklüğünde ve...

Bugün patlayacak ve dünyaya doğru ilerleyecek! Çayını alan balkona koşsun: İstanbul büyüklüğünde ve...

Gökbilimciler duyurdu! Bugün patlayacak ve dünyaya doğru ilerleyecek! İstanbul büyüklüğünde bir patlama gerçekleşecek! Hiç kimsenin kaçırmak istemeyeceği o an yaşanacak! Çayını alan balkona koşsun...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Gökbilimciler, Dünya'ya hızla yaklaşan ve İstanbul büyüklüğünde olan "Şeytan Kuyruklu Yıldızı"nın bugün büyük bir patlama yaşayacağını açıkladı. Bilinen adıyla 12P/Pons-Brooks, yıl boyunca defalarca patlamalar gerçekleştirerek dikkatleri üzerine çekti. Bu patlamaların ardında yatan sebep, kuyruklu yıldızın her 15 günde bir güneş ısısından etkilenerek buz ve gaz fışkırtması.

resim-2023-12-29-161353749-001.png

Son patlama 14 Aralık'ta gerçekleşti ve bilim insanları, sonraki patlamanın bugün veya yarın olmasını bekliyor. Bu kozmik olay, "kriyovolkanik kuyruklu yıldız" olarak tanımlanıyor; yani güneşe yaklaştıkça ısınan ve çekirdeğindeki basınç artışı nedeniyle nitrojen ve karbon monoksit patlamaları yaşayan bir tür.

Bu etkileyici uzay taşı, Halley kuyruklu yıldızı büyüklüğünde ve 1954'ten beri çıplak gözle Dünya'dan görülememişti. Ancak, 2024 yılının Nisan ayında Dünya'ya en yakın konumda olacak ve Mayıs-Haziran aylarında çıplak gözle izlenebilecek. En parlak görünümünü 2 Haziran 2024'te sergileyecek olan kuyruklu yıldız, 19. yüzyıldan bu yana yedi büyük patlamayla gökbilim tarihine adını yazdırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN