Bukalemun maydanoz kasasında bin 200 kilometre yol gitti

Bukalemun maydanoz kasasında bin 200 kilometre yol gitti

Erzurum'da sebze meyve halinde faaliyet gösteren bir esnaf gelen kamyondaki maydanoz kasasında bukalemun olduğunu görünce şoke oldu. Antalya'dan Erzurum'a bin 200 kilometre yol kat ettiği anlaşılan bukalemun, sağlık kontrollerinin ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.

Erzurum Sebze Meyve Hali'nde faaliyet gösteren bir esnaf, gelen kamyondaki maydanoz kasalarını açınca şoke oldu. Antalya'da maydanoz kasasına giren bukalemunun bin 200 kilometre yol kat ettiği anlaşıldı.

Esnaf durumu hemen Tarım ve Orman Bakanlığı DKMP Genel Müdürlüğüne bağlı ilgili birime iletti.

9243212.jpg

İhbarı değerlendiren ekiplerce özel bir veteriner kliniğine getirilen Akdeniz bukalemunu için yaşam alanı oluşturuldu. Klinikte beslenip sağlık kontrolleri ve bakımı yapılan bukalemun, Erzurum'un iklim koşullarında yaşamını sürdürme olanağı bulunmadığından özel bir kutuyla yeniden Antalya'ya gönderildi.

9243214.jpg

DKMP Genel Müdürlüğü ekiplerince Antalya'da kontrolden geçirilen bukalemun doğal yaşam alanına bırakıldı.

9243215.jpg

Sürüngenler familyasının önemli üyesi olan ve çok hızlı renk değiştirebilen bukalemunlara, Türkiye'de daha çok Ege ve Akdeniz kıyılarında rastlanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN