Bunaltan sıcaklar ne zaman gidiyor? Uzman isim tarih verdi... O tarihte seller başlıyor dikkat edin

Bunaltan sıcaklar ne zaman gidiyor? Uzman isim tarih verdi... O tarihte seller başlıyor dikkat edin

İstanbul'un uzun süre etkisi altında kaldığı sıcak hava dalgası sona eriyor. Meteoroloji Uzmanı Hüseyin Öztel'in son değerlendirmelerine göre, kentte Eylül ayının başından itibaren hava sıcaklıklarının düşeceği ve yağışlı bir havanın etkili olacağı belirtildi...

Özellikle yaz aylarında su sıkıntısı yaşanan İstanbul'da barajlardaki su seviyeleri, son dokuz yıla kıyasla en düşük seviyeye geriledi. Son ölçümlere göre barajların doluluk oranı yüzde 29.78 seviyesinde. Bu durum, kente su sağlayan barajlardaki su seviyesinin kritik bir noktaya geldiğini gösteriyor.

Ancak Öztel'in aktardığı bilgilere göre, kent sakinleri için rahat bir nefes alınabilecek günlere yaklaşıyoruz. Öztel, "İstanbul'da 5 Eylül'den itibaren üç gün sürecek yağışlı bir döneme giriyoruz." şeklinde bilgi verdi.

2-001.jpg

"TEDBİRLİ OLUN"

Ancak bu yağışların getireceği bazı risklere de dikkat çekti. Özellikle alt yapı sıkıntısı olan bölgelerde su baskınlarının yaşanabileceği uyarısında bulundu. İstanbulluların bu dönemde tedbirli olması gerektiğini belirten Öztel, "Yağışlar sebebiyle bazı bölgelerde su baskınları yaşanabilir. Vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmasında fayda var." dedi.

İstanbul'un bu yağışlarla birlikte su sıkıntısından bir nebze olsun kurtulması ve barajlardaki su seviyelerinin artması umuluyor. İstanbullular, yağışlı havaların getireceği serinlikle birlikte rahat bir nefes almayı bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN