Bunu başarabilen 6. bir ülke yok! Türk savunma sanayii bunu da başardı

Bunu başarabilen 6. bir ülke yok! Türk savunma sanayii bunu da başardı

Türk Savunma Sanayii çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2 gün önce test atışı yapılan yerli ve milli torpido AKYA, Türk Deniz Kuvvetleri envanterine girmeyi başarırken, Türkiye bu üretimi yapan sayılı ülkeler listesine de adını yazdırmış oldu…

Çalışmalarını sürdüren Türk Savunma Sanayii, test atışı gerçekleştirilen yerli ve milli torpido AKYA’yı Türk Deniz Kuvvetleri envanterine aldı. Böylece Türkiye, hem tespit edilmesi zor hem de ciddi bir tahrip gücüne sahip olmasından dolayı yerli ve milli olması çok elzem olan bu ürünü dünyada üretmeyi başaran 6 ülke arasına girdi.

TÜRKİYE 5 ÜLKE ARASINA GİRDİ

Roketsan tarafından geliştirilen milli ağır torpido AKYA'nın başarılı bir atış testi, Türk Deniz Kuvvetleri tarihinde bir dönüm noktası olarak kaydedildi. TCG Preveze Denizaltısı'ndan yapılan atış testiyle, Türkiye dünyada bu teknolojiye sahip 5-6 ülkeden biri olma başarısını gösterdi.

tcg-preveze-denizaltisi-akya-1.jpg

Milli Savunma Bakanlığından alınan bilgiye göre, 27 Aralık'ta Doğu Akdeniz'deki TCG Preveze Denizaltısı tarafından gerçekleştirilen atışta, AKYA ağır torpidosu 12 bin yardalık mesafeden hedef gemiyi tam isabetle vurarak imha etti. Bu başarılı atış, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve diğer yetkililer tarafından TCG GÖKOVA'nın Komuta Merkezinden izlendi.

Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, atışın ardından yaptığı açıklamada, AKYA'nın Türk Deniz Kuvvetleri envanterine alındığını ve yerli ve milli silah sistemlerinin gücünü vurguladı. Tatlıoğlu, bu başarıların Türkiye'nin savunma sanayiindeki yerli ve milli çalışmalarının önemli bir göstergesi olduğunu belirtti.

tcg-preveze-denizaltisi-akya-2.jpg

"MAVİ VATANI KORUYACAK"

Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, Türkiye'nin bu başarılı atışla yüksek teknolojiye sahip bir mühimmatı Deniz Kuvvetlerine kazandırdığını ifade etti. Görgün, "Bu Mavi Vatanımızın korunmasında, bölgedeki haklarımızın korunmasında Deniz Kuvvetlerimiz için çok caydırıcı bir güç olacak" dedi.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci ise, AKYA'nın envantere girmesinin Türkiye'nin Mavi Vatan'daki çelik kılıcının ne kadar keskin olduğunu gösterdiğini vurguladı. İkinci, milli kabiliyetlerle gerçekleştirilen bu başarının, Türk savunma sanayisinin geldiği noktayı gözler önüne serdiğini belirtti.

Bu gelişme, Türkiye'nin savunma sanayindeki ilerlemesini ve dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yerini almasını simgeliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN