Bunu bildirmeyene ceza var! e-Devlet’ten hemen bildirmeniz gerekiyor... Cezası 2.673 TL yapmayan mutlaka baksın...

Bunu bildirmeyene ceza var! e-Devlet’ten hemen bildirmeniz gerekiyor... Cezası 2.673 TL yapmayan mutlaka baksın...

Milyonları yakından etkileyen önemli bir açıklamaya yer verildi. Açıklamaya göre, vatandaşların e-devlet yoluyla derhal bilgilendirilmesi gerekmekte. Aksi halde 2673 lira ceza verileceği duyuruldu. Detaylara haberimizden göz atabilirsiniz…

Taşınma nedeniyle ikamet yeri değişikliği yapanlar, doğrudan e-devlet veya ilçe nüfus müdürlüğü aracılığıyla başvuruda bulunmalıdır. Son başvuru tarihine kadar bildirimde bulunmayanlara 128 TL, gerçeğe aykırı bildirimde bulunanlara toplam 2.673 TL para cezası verilir.

20 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE YAPILMASI GEREK

Taşındıktan sonra adres beyan etmeyen veya yanlış bilgi verenlere büyük para cezası verilir. Bireyler, kişisel olarak tanımlanan kanallardan başvurmalıdır. 20 iş günü içinde bildirimde bulunmayanlara idari para cezası uygulanacaktır.

RESMİ DUYURU YAPILDI

23.12.2019 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün açıklaması şu şekilde:

"23/12/2019 tarihli ve 30987 sayılı Resmi Gazete’ de yayımlanan 512 sıra no’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliğinde 2019 yılı için “yeniden değerleme oranı” %22,58 olarak belirlenmiştir.

5326 sayılı Kabahatler Kanununun 17. maddesinin 7. fıkrası gereğince idari para cezaları her takvim yılı başında geçerli olmak üzere o yıl için 4.1.1961 tarihli ve 213 sayılı Vergi Usul Kanununun mükerrer 298 inci maddesi hükümleri uyarınca tespit ve ilan edilen yeniden değerleme oranında arttırılarak uygulanır. Bu suretle idari para cezasının hesabında bir Türk Lirasının küsuru dikkate alınmaz. Bu fıkra hükmü nispi nitelikteki idari para cezaları açısından uygulanmaz."

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN