Bunu eken servet biçiyor! Üstelik bakanlıktan teşvik var! Kilosu 400 TL...

Bunu eken servet biçiyor! Üstelik bakanlıktan teşvik var! Kilosu 400 TL...

O meyveyi yetiştirene bakanlıktan teşvik var! Onu eken servet biçiyor! Bu meyvenin kilosu 400 TL... Sağlığa olan faydalarıyla dünya çapında talebe sahip! Üstelik bu meyve Türkiye’de yetişiyor!

Kuzey Amerika’dan gelen, sağlığa faydaları sayılamayacak kadar çok olan bir bitki türü servete dönüştü. Son zamanlarda Türkiye’de üretimi hızla artıyor. Özellikle Mersin’in Silifke ilçesinde yetişen aronya meyvesine bakanlıktan teşvik verildi.

178 DEKARDA YETİŞTİRİLİYOR

fjdbvhdbfv.jpg

Bu özel meyve, Kuzey Amerika kökenli olup, 2017 yılında Türkiye'ye getirildi ve üretimine başlandı. Türkiye'de 178 dekarda üretimi gerçekleştirilen aronya meyvesi, son 6 yıldır ülke genelinde büyük ilgi görüyor.

ARONYA MEYVESİNİN FAYDALARI

aronya-meyvesi-3731.jpg

Aronya meyvesi, antioksidan değeri yüksek bir meyve olarak bilinir ve birçok hastalığa karşı koruyucu etkileri olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Bu nedenle özellikle Rusya'da tıbbi bir bitki olarak değerlendirilip reçete ile yazılmaya başlanmıştır. Bu gelişme, aronya meyvesinin değerini daha da artırmıştır.

TARIM BAKANLIĞI TEŞVİKLER SUNUYOR

fhdgvhdfhfd.jpg​​​​​​​

Üreticilere yönelik teşviklerin sağlandığı bu süreçte, Silifke'de 1 dönümlük alanda başlayan aronya üretimi, ilk hasatla sonuçlandı. 550 fidanla başlanan üretimde, 50 kilogramlık meyve elde edildi ve Arap ülkelerine ihraç edildi. Bu üretimle birlikte Mersin genelinde 178 dekarda aronya yetiştirilmeye başlandı.

Üreticiler, bu süper meyveyi yerel halka ve diğer üreticilere örnek olmak amacıyla bağlarını söküp aronya fidanları diktiler. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan fizibilite raporu sonucunda meyvenin yatırımcılarına teşvikler sunuluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN