Bunu yapan ev sahiplerine kötü haber! Kiracıya tazminat ödemek zorunda kalacaklar

Bunu yapan ev sahiplerine kötü haber! Kiracıya tazminat ödemek zorunda kalacaklar

Ev sahibi ile kiracılar arasında kira artış zammı tartışmaları devam ediyor. Yüzde 25'lik zam oranını aşan ev sahiplerine kötü haber geldi. Fahiş zam yapan ev sahipleri yüklü tazminat ödemek zorunda kalabilir. İşte detaylar

Enflasyonla beraber ortaya çıkan kira sorunu her geçen gün artmaya devam ediyor. Bodrum katlarına bile yüksek fiyatlar isteyen ev sahiplerine kötü haber. Temmuz ayına kadar devam eden ve daha sonra uzatılan yüzde 25'lik zam oranını delen ev sahipleri kirasına tazminat ödeyecek. İşte kiracıları ve sahiplerini yakından ilgilendiren flaş karar

Yüksek kira zamlarından dolayı kiracılarıyla karşı karşıya gelen ev sahiplerine kötü haber geldi. Evden zorla çıkartan ya da yüzde 25'lik zam oranını aşan ev sahipleri yüklü tazminat ödemek zorunda kalabilir.

kira.jpg

KİRACILARI SEVİNDİREN HABER

Konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Avukat Cansen Erdoğan, orantısız kira artışı yapan ev sahiplerine uyarılarda bulundu. Cansen, hukuki davaların çoğunu kira ve ev sahipleri davalarının oluşturduğunu belirtti.

EV SAHİPLERİ YÜKLÜ TAZMİNAT ÖDEYECEK

Cansen, yüksek kira artışı yapıp ve yüzde 25'lik zam oranını aşan ev sahipleri için, "Ev sahipleri mevcut kiracıları evden çıkararak daha yüksek meblağlara kiraya verme eğilimine girmişlerdir. Haksız ya da mesnetsiz tahliyeler karşısında da ev sahiplerinin kiracıya tazminat ödeme yükümlülüğü getirilmiştir." şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN