Bunu yapan EYT'liler çifte maaş alıyor! Başvuru şartı var: 10 yıl boyunca...

Bunu yapan EYT'liler çifte maaş alıyor! Başvuru şartı var: 10 yıl boyunca...

EYT yasasıyla emekli olanlara 2. emeklilik kapısı da açıldı. Nisan ayında ilk maaş ve ikramiyelerini alan EYT'liler 2. kez emekli olabiliyor. 10 yıl boyunca kalmaz sözü bırakanlar 2 emekli maaşını almaya hak kazanacak. İşte EYT emeklilere yeni emeklilik yolu

Yaş şartının kalkmasıyla Mart ayında emekli olan EYT'liler Nisan ayında ilk maaşlarını aldı. 5000 gün ve yaş şartı sonrasında emeklilik kapısı açılan EYT'lilere bir müjde daha geldi. BES ile 2. kez emekli olabilecekler. Çift maaş alma hakkı için şartlar haberimizde....

EYT'LİLERE 2 MAAŞ MÜJDESİ

Buna göre EYT'liler emekli maaşları dışında 2. emekliliğe de sahip olabilecek. BES'te 10 yıl kalan EYT'li emekli oluyor. 48, 44, 46 yaşında emekli olan EYT'liler bu kişiler 8-10 yıl sistemde kalmaları şartıyla ikinci bir emekli maaşını hak edeceklerdir.

para.jpg

10 YIL VE 56 YAŞ ŞARTI

Devlet katkısı ile beraber BES'te kalan bir EYT'li 10 yıl ve 56 yaş şartı karşılandığında EYT'lilere 2. emeklilik yolu açılıyor. Milliyet'e konuşan Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, "Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile ilgili en önemli avantaj devlet katkısıdır. Yatırılan BES primine 10 yıl sistemde kalmanız ve 56 yaşını beklemeniz şartıyla % 30 devlet katkısı sağlanmaktadır." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN