Burası Afrika değil Ordu! İki deve kuşu ortalığı birbirine kattı : Sahibi inek gibi bahçesinde besliyor

Burası Afrika değil Ordu! İki deve kuşu ortalığı birbirine kattı : Sahibi inek gibi bahçesinde besliyor

Görüntüler Afrika'dan değil, Ordu'dan! İki deva kuşu ortalığı resmen birbirine kattı! Deve kuşunun sahibi, onları bahçesinde besliyor...

Ordu'nun Altınordu ilçesi Şenköy Mahallesi'nde aracıyla seyir halinde olan bir vatandaş, beklenmedik bir görüntüyle karşılaştı. Yolda yürüyen bir devekuşuyla karşılaşan vatandaş, şaşkınlıkla durdu ve cep telefonuyla o anları kayda aldı.

Görüntülerin yayılmasıyla birlikte ilginç olayın arkasındaki hikaye ortaya çıktı. Devekuşunun, bir üst mahalledeki bir evin kapısının açık unutulması sonucu kaçtığı ve daha sonra sahibi tarafından bulunduğu öğrenildi.

2017 YILINDAN BERİ İLGİLENİYOR

deve-kusu-2.webp

Kızılhisar Mahallesi'nde devekuşu yetiştiriciliği yapan Levent Üçgül, olayı şu şekilde açıkladı: "Devekuşlarım hayvanların kovalaması nedeniyle kaçtılar. Sonrasında haber gelince Şenköy Mahallesi’nde bulduk. Bunları yetiştirmek bende hobi olarak başladı. Acaba yetişir mi? Diye düşünürken denemek için 2017 yılında aldım. Sonrasına bunları yetiştirmeyi sürdürüyorum. Bu bizim buralarda pek olmadığı için meraklısı çok oluyor, insanlar gelip fotoğraf çekiyor"

Üçgül, devekuşlarının evlerinin bahçesinde durduğunu ve onlarla yakından ilgilendiğini belirtti. "Devekuşlarının kapısını açık unutmuşuz, hayvanlar kovalayınca kaçmışlar ama vatandaşlarımızın araması ile arayıp bulduk, yakalamak da zor olmadı. Hayvanlarla ve insanlarla iç içe yuvalarında yaşıyorlar. Kuzu gibi, inek gibi insanlarla iç içe yaşıyorlar. Herhangi bir şekilde saldırganlık göstermiyorlar, şuanda 8 aylıklar, yetişkin olmaları için 2 seneye daha ihtiyacımız var. Sonrasına yumurtalarını alacağız. Devekuşlarının alıcısını bulursam satabilirim" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN