Burası Antarktika değil, Türkiye! O ilimizde buzu kırıp avlıyorlar: Kilo kilo balık çıkıyor

Burası Antarktika değil, Türkiye! Ülkenin doğusunda buz tutmuş nehrin yüzeyini kırıp avlıyorlar! Donmuş nehirden kilo kilo balık çıkıyor...

Ağrı'nın Tutak ilçesine bağlı Geçimli köyünde dondurucu soğuklara rağmen balık tutma tutkusu devam ediyor. Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava nedeniyle donan derede, köylüler yanlarında getirdikleri kazma ve küreklerle buz kırarak balık avlama keyfini sürüyor.

KAZMA KÜREKLERLE BALIK AVI

balik-2.jpg

Ağrı'nın soğuk kış günlerine rağmen, Tutak ilçesinin Geçimli köyü yakınlarında bulunan donmuş dere, balık tutkunları için bir cazibe merkezi haline geldi. Vatandaşlar, buz tabakasıyla kaplı dereye gelerek kazma ve küreklerle açtıkları deliklerden balık avlamaya çalışıyorlar.

EKSİ 20 DERECEDE KİLOLARCA BALIK AVLIYORLAR

balik-1.webp

Yılmaz Acar adlı bir köylü, soğuk havaya rağmen balık avlama tutkusundan vazgeçmediklerini belirtti. Elleriyle buz tabakasını kırarak balık tutma çabasını anlatan Acar, "Bu buz gibi havada geldik, buzu kırıp balık tutmaya çalışıyoruz. Kürekler ve levyelerle buzu kırıyoruz balık çıkarıyoruz. Hava eksi 15-20 derece var şu an, yani insan donuyor. Biz geliyoruz hobi olarak balık tutuyoruz. 7-8 kilo şu an yakaladık, yani bazen oluyor bazen olmuyor. Yazın çok güzel balıklar çıkıyor ama kışın çok soğuk. Ellerimizle buzu kırıyoruz, balıkları çıkarıyoruz, ellerimiz donuyor ama yine de iyi kışın balık yağlı oluyor, lezzetli oluyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN