Burası İsviçre değil! Adeta saklı kalmış bir cennet! Kimse bilmiyordu, yıllar sonra ortaya çıktı! Burası Gümüşhane

Burası İsviçre değil! Adeta saklı kalmış bir cennet! Kimse bilmiyordu, yıllar sonra ortaya çıktı! Burası Gümüşhane

Yeşilliği ile ve doğasıyla herkesi kendine büyüleyen İsviçre’nin pabucu dama atılacak. Türkiye'nin saklı cenneti Gümüşhane'de bulundu. Bu yıl herkes buraya akın edecek. İşte Türkiye’nin saklı cenneti…

Coğrafi konumu ile herkesin dikkatinde yer alan Türkiye adeta bir turizm cenneti. Eşsiz güzellikler yerli yabancı tüm turistleri büyülüyor. Bu seferki adres ne Antalya ne de bu Muğla herkesin yeni gözdesi Gümüşhane olacak. Bu yıl turistler Santa Vadisini keşfe çıkacak. İşte Türkiye’nin saklı cenneti…


GÜMÜŞHANE'NİN EŞSİZ GÜZELLİĞİ

Türkiye haritasında bile çok sık adı görülen Gümüşhane eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Gümüşhane il merkezine 90 kilometre uzaklıkta yer alan Santa Vadisi, Doğu Karadeniz dağlarının en ulaşılmaz coğrafyalarından biri olarak karşımıza çıkmaktadır.

santa-vadisi.jpg

Eski adını Rumca Ksantha’dan geldiği tahmin edilen Santa şimdiki adıyla Dumanlı olarak biliniyor. Coğrafi konumuna yakışmış bir isim ile adının duyuran Santa, 2000 metre yüksekliğindeki dağlarla çevrili etrafı beyaz örtülerle örtülü bir konumda kendisini saklıyor.

santa-gumushane.jpg

Toprak bir yolun zorluklarla aştığı derin vadiler içerisinde yer alan Santa Vadisi iğne yapraklı ormanlarla örtülü geniş çayırlıklara saklanmış köylerden oluşmaktadır. Tepede hayalet gibi yükselen eski kiliseler ve tarihi kalıntılar yerli yabancı tüm turistlerin ilgisini çekiyor. Geçmişte bir madenci Kasabası olduğu düşünülen Santa’nın canlı hayatında izler silinmiş olsa dahi tarım ve hayvancılıkla uğraşan yaşamlar devamlılığını sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN