Burası Kelebekler Vadisi değil ama Türkiye'nin en büyüleyici noktası! Genç, yaşlı herkes gitmek için can atıyor!

Burası Kelebekler Vadisi değil ama Türkiye'nin en büyüleyici noktası! Genç, yaşlı herkes gitmek için can atıyor!

Türkiye'nin en büyüleyici noktaları arasında yer alıyor görenler bu güzelliğe hayran kalıyor. Türkiye'nin birbirinden farklı doğal güzellikleri her yıl binlerce turisti kendine çekiyor. Bu yaza damga vuracak genç yaşta herkes soluğu burada alacak. İşte Türkiye'nin en güzel noktası…

Türkiye'nin kendine sakladığı pek çok farklı güzellik yer alırken Arapapıştı Kanyonu herkesin uğrak noktası haline dönüşecek. 2024 yazına Merhaba diyen Kanyon doğal güzellikleri ile her yıl binlerce misafiri ağırlıyor. Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde yer alan gezi çıkış noktalarından teknelerle unutulmaz bir deneyim yaşayabilirsiniz. İşte Türkiye'nin en güzel noktası…

ARAPAPIŞTI KANYONU YAZA MERHABA DEDİ

2016 yılında Türkiye turizmine kazandırılan en güzel yerlerden biri olarak karşımıza çıkan Arapapıştı Kanyonu, Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin gezi tekneleri ile birlikte 2 saatlik muhteşem bir rota oluşturuyor. Aydın'ın önde gelen eko turizm merkezi olan bu mekan Pers yapımı olduğu tahmin edilen 2500 yıllık kaya mezarlarını da kendine saklıyor.

arapapisti-kanyonu.jpg

Maviliğin her tonuna ulaşabileceğiniz bu doğal güzellik yüksekliği bazı yerlerde 380 metreye ulaşan mükemmel manzaralar sunuyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin gezi tekneleri ile görülebilen 6 kilometrelik rota doğal güzelliklerin yanı sıra tarihe de dokunuyor. Yamaçlar boyunca birçok farklı şekil ve boyutta mağara görülürken kanyonda antik kalıntılar da dikkat çekiyor. Geçmişten bugüne farklı zamanlarda kullanım sağlanan mağaralar ise "Sırainler" ismiyle biliniyor. Aydın'a gelen ziyaretçiler Arapapıştı kanyonunu 2 saatlik bir tur ile baştan aşağı gezebiliyor.

YEŞİL DOĞANIN EN GÜZEL HALİ

Zümrüt yeşili rengi ile herkesi büyüleyen kanyon kıvrımlı yapısıyla da birçok kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Çeşitli balık türlerini de içerisinde barındıran bu kanyon, gökkuşağı alabalığı, sazan ve yayın balığına ev sahipliği yaptığı gibi gribalıkçıl, akbalıkçıl, karabatak, kartal, kızıl şahin gibi kuş türlerini de barındırıyor.

arapapisti-kanyon.jpg

Kanyon yamaçlarında tilki, kurt, porsuk, dağ keçisi ve yaban domuz gibi pek çok farklı canlı bulunuyor. Gezginler tekne gezisi sonrası mesire alanında piknik yapabilme imkanını yakalarken alabalık bilgisi sazan ve yayın balığı gibi lezzetlerin de tadına varıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN