Buraya gidenin oksijenden eline yüzüne renk geliyor! Manzaraysa manzara, denizse deniz: Kimse keşfetsin istemeyeceksiniz

Buraya gidenin oksijenden eline yüzüne renk geliyor! Manzaraysa manzara, denizse deniz: Kimse keşfetsin istemeyeceksiniz

Seyahat etmeyi sevenler özellikle de manzara ve deniz tutkunu olanlar burayı görünce gözlerine inanamayacak. Temiz havasıyla insana can veren, manzarasıyla göz dolduran, deniziyle iç ferahlatan bu yer keşfedilmeyi bekliyor.

Türkiye'nin her yanı birbirinden farklı zenginliklerle dolu. Bir yanda kültürel bir yanda tarihi bir yanda doğal güzellikler varken özellikle de denizin ve gökyüzünün buluştuğu yerler kendine hayran bırakmayı her defasında başarıyor. Bunlardan biri de Ege’nin incileri arasında yer alan o ilimizde bulunuyor. Burayı keşfeden bir daha dönmek istemeyecek desek yeridir.

EGE’NİN GÖZBEBEKLERİNDEN BİRİ

Ege Gündem’de yer alan habere göre, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi herkesin bildiği üzere hem sakin hem doğal güzellikleriyle hem de deniziyle insanları cezbeden yerlerden biridir. Lakin Ayvalık’a oldukça yakın bir konumda bulunan Midilli Adası bazı kişiler tarafından bilinmemektedir. Bu ada zengin doğal güzellikleri, tarih gerçekleri ve kendine has lezzetleriyle resmen saklı kalmış bir cennet gibi.

yeni-proje-4-002.jpg

Midilli Adası Ayvalık’a oldukça yakın bir konumdadır. Doğa cenneti olarak tanımlayabileceğimiz bir ada olan bu adam, Türkiye sınırlarında Midilli boğazı ile bağı olan bir ada olarak karşımıza çıkıyor. Midilli adasının en göz alıcı özellikleri arasında ise doğal güzelliği ve tarihi zenginlikleri bulunuyor.

yeni-proje-1-002.jpg

MİDİLLİ ADASI’NIN TARİHİ

Midilli, M.Ö. 3000 yılına kadar uzanan bir tarihe sahiptir. Yunanistan'ın en eski şehirlerinden biri olan bu yer, tarihi boyunca bir dönem Romalıların bir dönem Bizanslıların bir dönem Osmanlıların medeniyeti altında kalmıştır. Dolayısıyla oldukça zengin bir kültürel mirasa sahiptir. 1462 yılında Osmanlı İmparatorluğu’nun egemenliği altına giren Midilli 450 yıl boyunca Osmanlılar tarafından yönetilmiştir.

yeni-proje-2-002.jpg

MİDİLLİ ADASI’NDA GEZİLECEK YERLER

Yukarıda da söz ettiğimiz gibi birçok devlet gördüğü için oldukça zengin bir tarihi barındıran Midilli en çok da mimari kalıntıları barındırıyor. Bu kapsamda Arkeoloji Müzesi, Klasik, Arkaik, Roma, Ortaçağ ve Helenistik dönemlere ait eserleri sergiler. Bunların yanı sıra farklı dini kültürlerin görülebileceği Metropol Kilisesi, Taksiyarhis Kilisesi, Ayos Therapontos Kilisesi bu yeri farklı kılıyor. Öte yandan sahiller, parklar, meydan, antik tiyatro gibi daha birçok yer görenleri kendine hayran bırakıyor.

yeni-proje-3.jpg

MİDİLLİ ADASI’NDA NE YENMELİ

Midilli, genel anlamda zeytinyağı üretimiyle meşhur bir yerdir. 12 milyon zeytin ağacı bulunduran bu ada yılda 50 bin ton zeytinyağı üretimi yapıyor. Bunun yanı sıra yöresel süt ürünleri arasında yer alan yoğurt, yağ peyniri, lor peyniri ve badem ezmesi gelenlerin tatması gereken lezzetler arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN