Bursa'da 5 milyon liralık devre mülk dolandırıcılığı: Mülk sahiplerine Arap turistlere yüksek fiyattan satma vaadi

Bursa'da 5 milyon liralık devre mülk dolandırıcılığı: Mülk sahiplerine Arap turistlere yüksek fiyattan satma vaadi

Bursa'da kendilerini "emlakçı" ve "devre mülk yatırımcısı" olarak tanıtarak 10 devre mülk sahibini 5 milyon TL dolandıran şebeke yakalandı. Mülk sahiplerini, gayrimenkullerini zengin Arap turistlere yüksek fiyatlardan satmayı vadederek ikna eden şüphelilerden 5'i tutuklanırken 1'i adli kontrolle serbest bırakıldı.

Dolandırıcılar, her gün buldukları yeni yöntemlerle vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini "emlakçı" ve "devre mülk yatırımcısı" olarak tanıtan kişilerin, 10 devre mülk sahibi ile irtibata geçip 5 milyon lira dolandırdıkları ihbarı üzerine harekete geçti.

9456900.jpg

ARAP TURİSTLERE YÜKSEK FİYATTAN SATMA VAADİ

Şüphelilerin, Osmangazi ilçesinde bir iş merkezinde çağrı merkezi izlenimi verdikleri bir ofis açtıkları belirlendi.

Ayrıca, Yalova'nın Termal ilçesindeki devre mülk sahiplerini, gayrimenkullerini zengin Arap turistlere yüksek fiyatlardan satmayı vadederek ikna ettikleri ve "masraf" adı altında kredi kullandırarak bu paraları farklı hesaplara yönlendirdikleri ortaya çıktı.

9456901.jpg

BİN KİŞİLİK LİSTE ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonda Umut Çamsarılıoğlu (31), Şükrü Tansoy Benzer (24), Süleyman Bayram (25), Şükrü Sina Çerkezoğlu (20), Yasemin Uyar (23) ve S.Y. gözaltına alındı.

9456906.jpg

Ofiste yapılan aramalarda, devre mülk sahibi bin kişinin isim ve kendilerine verilen kod adların listesi, sekreterlerin arayan veya aradıkları kişileri ikna etmek için yaptıkları konuşmaların metinlerini içeren çok sayıda belgeye el konuldu.

.jpg

5 KİŞİ TUTUKLANDI 1'İ SERBEST

Gözaltına alınan şüpheliler, dün adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Çamsarılıoğlu, Benzer, Bayram, Çerkezoğlu ve Uyar "Dolandırıcılık" suçundan tutuklanırken, S.Y. adli kontrolle serbest bırakıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN