Bursa'dan ilk anket geldi! Ankette büyük sürpriz... Bursa'daki AK Parti iktidarı sona mı eriyor?

Bursa'dan ilk anket geldi! Ankette büyük sürpriz... Bursa'daki AK Parti iktidarı sona mı eriyor?

Yerel seçimler yaklaşırken Bursa'dan ilk anket sonuçları geldi! Ankette büyük sürpriz! Bursa'daki AK Parti iktidarı sona mı eriyor? İşte ilk gelen anket sonuçları...

TUNACAN ATALAY

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yapılacak olan yerel seçimlerde, ORC Araştırma'nın gerçekleştirdiği son ankete göre, CHP'nin adayı Mustafa Bozbey, yüzde 41,4 oy oranı ile AK Parti'nin adayı Alinur Aktaş'ın önünde yer alıyor. Aktaş, yüzde 38,3 oy oranıyla ikinci sırada bulunurken, seçmenlerin yüzde 10,3'ü ise kararsız durumda.

Bu sonuçlar, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için Bursa'da yaşanacak mücadelenin şiddetini gözler önüne seriyor. Önceki seçimlerde CHP'nin adayı Mustafa Bozbey, AK Parti'nin adayı Alinur Aktaş'a karşı az bir farkla kaybetmişti. Bu seferki seçimlerde, Bozbey'in önde olması, politik dengelerin nasıl değişebileceğine dair spekülasyonlara yol açıyor.

Bursa'daki yerel seçim yarışı, sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile sınırlı kalmıyor. Anket sonuçlarına göre, Bursa'nın önemli ilçelerinden Nilüfer'de CHP'li aday adayı İbrahim Alagöz, Mudanya'da ise Baran Güneş öne çıkıyor. Gemlik'te ise Zeynep A. Serintürk dikkat çeken isimler arasında yer alıyor.

İşte ORC Araştırma'nın Bursa'daki yerel seçim anket sonuçları:

bursa-secim-anketi-1-002.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN