Büyük depremin habercisi olduğuna inanılıyor: Saatler önce yine görüldü!

Büyük depremin habercisi olduğuna inanılıyor: Saatler önce yine görüldü!

Geçtiğimiz günlerde son 25 yılın en büyük depremini yaşayan Tayvan, 7 şiddetinde sarsıldı. Depremin habercisi olarak bilinen o canlı depremden saatler öncesinde ortaya çıktı ama kimse farkına varmadı. Halk arasında haberci olarak bilinen canlıyı görenler paniğe kapılıyor. İşte tüm detaylar…

Deprem kuşağında yer alan Tayvan sık sık felaketlerle gündemde yer alıyordu. Son 25 yılın en büyük depremi kayda geçerken kıyametin habercisi o canlı gün yüzüne çıktı. Halk arasında haberci olarak nitelendirilen bu durum “ Kıyamet balığı” adı verilen türün denizde görülmesi ile ortaya çıkıyor. Tayvan'ın yerel halkı felaketin yaklaştığını bu balık sayesinde öğrendiğini belirtirken aynı balığın 7.4 şiddetindeki depremin öncesinde de görüldüğü söylendi. Kıyamet balığı sosyal medyanın en çok tartışılan konusu oldu. İşte tüm detaylar…

25 YILDIR BÖYLESİ GÖRÜLMEDİ

Tayvan Çarşamba sabahı son 25 yılın en büyük depremiyle karşı karşıya kaldı. Dünyanın gözü kulağı Tayvan'dan gelecek haberlerde olurken çevre ülkelerde depremin şiddeti ile sarsıldı. Tayvan'da haberci olarak adlandırılan kürek balığının yakalanmasına dair fotoğraflar sosyal medyanın dikkatinde yer alan en önemli konuların başında geldi.

tayvan-deprem.jpg

Okyanus yüzeyinin yaklaşık 1 km altında yaşayan kürek balığı Japonya'daki bir inanışa göre sismik hareketler öncesinde sığ bölgelere doğru hareketleniyor. Bu balıklardaki hareket depremin habercisi olarak nitelendirilirken Tayvan'da gerçekleşen deprem merkezi üstünün yaklaşık 1448 kilometre güneyinde yer alan Kalanggaman Adası’nda kürek balığını görüldüğü belirtildi. Depremden yaklaşık olarak 30 saat öncesinde avlanan balıkların kürek balığı olduğu anlaşıldı.

kiyamet-baligi.jpg

DEPREMDEN 30 SAAT ÖNCE GÖRÜLDÜ

Deprem merkez üssünün yaklaşık 1448 kilometre güneyinde yer alan Kalanggaman Adası, haberci balıkları ev sahipliği yaparken ada halkı depremden tam 30 saat önce bu balıkları avladıklarını söylediler.

deprem-baligi.jpg

Balıkçı Brenjeng Caayon, "Her ne kadar batıl inanç gibi düşünülse de, bu balığın görülmesi bu kötü bir alamet. Çünkü aynı sabah Tayvan'ı sarstı. Daha önce inanmıyordum ama şimdi inanıyorum" açıklamalarında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN